22 NOVEMBER: Alles wat je nog niet wist over missverkiezingen

22 NOVEMBER: Alles wat je nog niet wist over missverkiezingen

Bij het woord missverkiezing denk je natuurlijk direct aan een aantal beeldschone meiden, gehuld in prachtige jurken (of bikini) en natuurlijk de missverkiezing-lintjes.  Maar wat gebeurt er nu eigenlijk precies bij zo’n missverkiezing? Wint het mooiste meisje? En wie bepaalt er dan wat schoonheid is? 

Wij kwamen tot de conclusie dat er nog heel veel onduidelijk is over het onderwerp missverkiezingen, en daarom doken we hier eens verder in. Dat deden we niet alleen, maar samen met Hannah Potuyt (22), vorig jaar werd zij verkozen tot Miss Beauty of Zuid-Holland.

Miss Beauty of the Netherlands is de missverkiezing van Nederland met 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. Miss Beauty of the Netherlands heeft 3 hoofdwinnaressen : Miss Beauty of the Netherlands & Miss Intercontinental Netherlands (19 tm 26 jaar) en Miss Teen of the Netherlands (15 tm 18 jaar). Maar vaak horen we meer titels, hoe zit het dan met Miss World, Miss Earth en Miss Universe? Dit legde Hannah ons in de radioshow uit.

Hannah’s interesse voor missverkiezingen begon eigenlijk door het grote incident van Steve Harvey; waar hij de verkeerde Miss Universe had aangekondigd. Bekijk het zeer pijnlijke moment hieronder terug.

Wie denkt dat het bij de Miss Nederland verkiezing alleen maar draait om uiterlijk heeft het mis(s). Volgens de organisatie vormen de Missen namelijk een evenwichtige combinatie van oprechtheid, schoonheid, elegantie, klasse en  zelfbewustheid. Oftewel: een mooie meid die beauty, brains en business met elkaar verenigt, maar vooral een rolmodel kan zijn voor jonge meiden.

Hannah kan dat beamen, en is zelf dan ook een vrouw die niet graag stil zit. Zo houdt ze zich bezig met het maken van muziek samen met een band, ook leest ze graag en is ze zelfs een boek aan het schrijven. Het liefst zou Hannah de wereld willen afreizen, nieuwe mensen en culturen willen ontdekken en overal waar ze kan een helpende hand bieden.

Woensdag 22 november doken wij samen met Hannah Potuyt en de chicks Lorainne en Ashanti in de wondere wereld van de missverkiezingen! Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

hannah hannah2 hannah3

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *