Begonnen met #vloggen

Maak kennis met Janay Zimmerman die meedoet aan de workshops van de SKVR en Chicks And The City!

11 meiden hebben een workshop van Chicks And The City & de SKVR gevolgd waarbij zij alles hebben geleerd over presenteren, radioteksten schrijven, vloggen en regie voeren. Alle meiden hebben hun steentje bijgedragen aan de show van woensdag 18 mei welke over ”vloggen” gaat.

Janay is begonnen met vloggen op haar eigen youtube kanaal 

Meet Chick Janay:

Foto 15-05-16 20 42 53

Ik ben Janay Zimmerman en ik ben 16 jaar oud. Ik ben op dit moment bezig met het volgen van een opleiding VWO. Hiernaast heb ik ook zes jaar theaterlessen gevolgd. 

3 jaar geleden, toen youtube nog niet zo bekend was, wilde ik heel graag een youtube kanaal beginnen. Ik was geïnspireerd door een Amerikaanse youtuber: Bethany Mota. Zij maakte professioneel uitziende videos over beauty, fashion en lifestyle. Ik was enthousiast om mijn eigen videos te gaan maken, er was echter één probleem: ik was niet zelfverzekerd genoeg. 

In die periode had ik veel te maken met cyber-bullying. Ik wilde zo graag aan youtube beginnen, maar ik was bang voor hatelijke reacties. Om deze reden heb ik deze wens destijds losgelaten en bleef ik vol bewondering kijken naar bekende youtubers.

Inmiddels is het pesten sinds een jaar gestopt. In dit jaar heb ik geprobeerd uit m’n comfort zone te treden, met succes! Door de cursus van de SKVR & Chicks And The City heb ik net even de stimulans en kennis gekregen die ik nodig had, om met youtube te beginnen. 

Ik weet niet waar het door komt, maar voor de camera praten ging mij heel makkelijk af. Het filmen van mijn ‘day in the life’ video duurde echter een hele dag. Ik werd gefilmd terwijl ik bewoog en dat ging nogal moeizaam. Ook moet je erop letten dat je achtergrond netjes is en dat alles klopt qua timing. Editten is ook heel moeilijk. Per video ben ik ongeveer 5 tot 6 uur bezig geweest. Wel vind ik het erg leuk om te doen! Ik heb ontdekt dat het echt iets voor mij is. 

 Schermafbeelding 2016-05-15 om 20.45.48Schermafbeelding 2016-05-15 om 20.49.00Schermafbeelding 2016-05-15 om 20.46.43

Ik ben ontzettend blij dat ik de moed bij elkaar heb verzameld om met mijn youtube kanaal te beginnen. Pesten moet je niet tegenhouden, om te doen wat je leuk vind. Volg je dromen en focus je op de positieve mensen in je leven. Dat is echt mijn gouden tip!

Janay is naar aanleiding van de workshops van Chicks And The City & de SKVR begonnen als vlogger met haar eigen youtube kanaal. Woensdag 18 mei zal zij in Chicks And The City haar online exposure ervaringen delen tijdens de uitzending waar ook bekend vlogger Nesim El Ahmadi (Najih) te gast zal zijn! 

Luister woensdag 18 mei tussen 19:00 en 20:00 naar Chicks And The City bij radio Rijnmond op 93.4 fm.

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja