Bumble: hier hebben vrouwen het voor het zeggen

De datingapp Tinder kennen we al langer, maar ken je Bumble al? Deze datingsapp is opgericht door drie oud-medewerkers van Tinder. Whitney Wolfe verliet nog niet zo lang geleden het bedrijf. Bij haar vetrek gingen twee collega’s mee en klaagde ze haar baas, teven haar ex-vriend, aan voor seksuele intimidatie en bedreiging.

De nieuwe app lijkt op het eerste gezicht veel op de grote concurrent Tinder. Je schuift iemand naar links of naar rechts om diegene af te wijzen of juist een ‘ hartje’  te geven. Er is wel een groot verschil: bij Bumble hebben vrouwen het voor het zeggen. Althans al eerste voor het zeggen. We leggen het je uit.

Bumble app

Stel er komt en een heerlijke Don Juan voorbij op de app. Jij geeft diegene een hartje (of in het geval van Bumble geef je een soort bijenkorfje). Daarmee geef jij aan geïnteresseerd te zijn in hem. Als hij jou ook leuk vindt en jou een ‘ hartje’ geeft, zijn jullie een match. Tot zover is het hetzelfde principe als Tinder.


 bumblebumblebumble

Maar dan? Jij en jouw Don Juan zijn een match! Je hart maakt een sprongetje van geluk. Alleen de vrouw kan een gesprek starten en jij begint dus met iets te zeggen. Dat kan gewoon ‘hoi’ zijn of een cheezy openingszin als ‘deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?’ Je kan zeggen wat je maar wilt. Vind je het toch eng om hem aan te spreken? Dan is Bumble niet de plek voor jou. Doe jij niks dan wordt er geen gesprek gestart. Als jij 24 uur niets zegt, verdwijnt je match weer en ben je jouw lekkere hunk kwijt! Dus jij bepaalt als vrouw of je een gesprek met hem wilt. Hij kan eenmalig zijn 24 uur verlengen in de hoop dat jij alsnog een gesprek begint, maar gebeurt er dan niets, dan is het hasta la vista Don Juan.

bumble-dating-application

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de App-store van Apple komen langzaam reviews van gebruikers. Twee zijn erg positief, maar Clarian heeft zo haar twijfels. In haar review stelt ze dat ze in eerste instantie erg positief was, maar ze degels erg stom vindt. Als je het druk hebt, zegt ze, kan je niet altijd binnen 24 uur reageren, maar dan is mijn match verdwenen. Clarain dat die regels de ondergang worden van de datingapp Bumble. De app is helaas niet te downloaden in de playstore van Android.

Zie hier de volledige review van Clarain en meer reviews:

Bumble

Kan je jouw droomman vinden via een datingapp zoals Bumble of Tinder?

Beeldmateriaal: Bumble

Share This

About the author

Sharina

Ik studeer journalistiek in Tilburg en voor mijn opleiding ben ik ook daar gaan wonen. Dat is alweer 2,5 jaar geleden. Uiteindelijk wil ik de radio kant op en bij Chicks and the City krijg ik de kans om mij te ontwikkelen, brutaal te zijn en het is natuurlijk ontzettend gezellig! Mijn andere grote passie is haken en ook dat doe ik met hart en ziel.

View all articles by Sharina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *