Carola vs. Corona

Carola vs. Corona

We kunnen er een lang verhaal van maken .. maar we hebben allemaal te maken met Corona .. Het beïnvloedt ons leven de gehele dag en als je er even niet mee bezig bent dan komt er via je socials wel weer een bericht binnen over dit stomme virus .. Want dat is het .. een naar en stom virus waar je niet mee kan .. Ja .. aan dood gaan .. Laten we Corona voor de grap even Carola noemen .. Zie hier de vergelijking ..

Door Carola kun je ziek worden en elkaar besmetten. Ik weet zeker dat iedereen zo’n “Carola” in de buurt heeft wonen. Het is vaak een vrouw die iets langer is dan andere vrouwen .. ze heeft benen tot aan haar kont en kan met haar glimlach van iedere man aandacht opeisen. Dit kan Corona dus ook .. ze flirt met je en zodra ze je in haar macht heeft dan ben je er dood ziek van .. Daar waar Carola mannen zich heet laat voelen .. daar geeft corona je gewoon koorts .. Carola neemt je mee naar haar slaapkamer (want zo zijn die Carola’s) en Corona zorgt ervoor dat je dat bed niet meer uit kan .. en in de schrijnendste gevallen ook nooit meer uitkomt .. 

We willen als groep niets met zo’n Carola te maken hebben maar praten er graag over haar als we haar zien lopen of als iemand er over begint .. We hebben verhalen voor tien over die griet .. zo ook over Corona .. Overal hoor of krijg je informatie vandaan en van sommige informatie begin je toch meer interesse in die Carola te krijgen .. We zoeken haar even op Insta en bekijken iedere foto zorgvuldig om er een mening over te hebben .. Iedereen heeft een mening over die Carola dus waarom jij niet?  .. Het is toch net Corona .. We hebben het er over als het voorbij komt op de tv en we zoeken eigenlijk alles op wat er over gaat? Iedereen heeft er een mening over en bemoeit zich met de keuzen die er omtrent de corona gemaakt worden. 

Pas hoorde ik dat die Carola met mijn buurman zat te appen .. Ze waren elkaar tegengekomen in de kroeg en van het één kwam het ander .. Toch vreselijk voor die buurvouw .. Kijk bij zo’n type als Carola weet je meteen dat ze er na een paar weken klaar mee is en dan hoor je er nooit meer iets van .. Toch heeft die griet blijvende schade aangericht bij het gezin waar die man bij hoort .. 

Laat Corona nou net hetzelfde doen .. Dat stukje over die blijvende schade is een gegeven waar we niet omheen kunnen .. Het zal voor altijd in het leven van een Corona patiënt en dus gezin een rol spelen .. Net als die Carola bij die buurvrouw. 

Carola wordt door haar gedrag nergens meer uitgenodigd en zoekt dus zelf de gezelligheid op .. neemt de metro naar de stad, ze spreekt hier en daar via tinder af .. pakt iedere gelegenheid aan om haar prachtige benen te laten zien met alle amoureuze avontuurtjes die ze niet uit de weg zal gaan .. want zo is die Carola nu eenmaal .. onze Carola is duidelijk niet verlegen .. 

Corona is niet anders .. Die reist ook mee in de metro .. en de trein .. en natuurlijk kan hij in een tram of bus niet achterblijven .. Zoveel mogelijk zichzelf aan de wereld tonen .. puur omdat niemand er op zit te wachten .. Corona provoceert .. net als die Carola .. nu weten we pas na een paar weken of we iets van beide hebben opgelopen .. Van Corona .. maar ook van die Carola ..

Hoe je het dus ook in het vat giet .. We hebben allemaal ECHT die Carola in onze omgeving en zo dus ook Corona .. Het is alleen zo dat we een Carola in de gaten kunnen houden en misschien kunnen aanspreken op haar gedrag .. Nu is dit niet het geval met Corona .. We zien het virus niet .. we merken het pas op als er klachten ontstaan ..De meeste van ons worden er goed ziek van, maar helaas zijn er ook steeds meer van ons die na een IC opname overlijden .. 

Het is en blijft voorlopig heel belangrijk dat we Corona in de gaten houden net zoals we met een Carola doen .. Wees je bewust van wat je aanraakt .. handen wast en echt die 1,5 meter probeert aan te houden .. dit kan in sommige situaties moeilijk .. maar wees creatief en probeer er toch het beste van te maken .. Volg het nieuws (niet zo obsessief zoals je die Carola zou volgen) maar neem aan van de overheid dat ze het beste met ons voor hebben .. 

Corona is een lastig virus, maar zal ooit te stoppen zijn met een vaccin .. 

Die Carola zal op een gegeven moment oud worden .. hang tietjes krijgen en laten we hopen op spataderen op die mooie benen .. 

X Mels 

Tekst: Mels Beijer

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *