CATC INSTA LIVE TALK: Intersectionaliteit

CATC INSTA LIVE TALK: Intersectionaliteit

Britte Timmermans is één van de bedenkers van ‘XOXOKruispuntdenken’. Samen met Marthe, Naomi en een aantal creatieve jongeren maken zij in opdracht van Dona Daria en het project Unboxing Rotterdam intersectionaliteit bespreekbaar. XOXOKruispuntdenken is een challenge onder het Nieuwe Verbinders programma van Diversion.

Intersectionaliteit of kruispuntdenken is een begrip dat nog niet alle Rotterdammers kennen. Toch heeft iedereen er wel mee te maken. De campagne is 3 april gestart en kreeg meteen al positieve reacties. Vanuit verschillende achtergronden, generaties en identiteiten wisten mensen of wat het betekende of was het een nieuw woord. Dit nieuwe woord gaf soms ook een ‘oh, ja moment’. 

Een van de moeders van de jongeren zei: “Ik hoorde vanmorgen voor het eerst van het begrip. De animatie maakte duidelijk wat het begrip is en ik kon meteen plaatsen wat intersectionaliteit betekent voor mij als zwarte vrouw”. 

De komende tijd wordt via Instagram, Facebook en Linkedin campagne gevoerd. Wij als Chicks horen graag meer over intersectionaliteit en de campagne XOXOKruispuntdenken challenge. Daarom gaan we dinsdag 21 april om 20:00u live. Chick Suzanne zal Britte Timmermans interviewen. Heb jij een vraag die je aan Britte wil stellen? Stuur ons een DM op Instagram.

Op de foto: Gert-Jan, Nazrina, Zina, Naomi, Bert, Matheus, Kanvie, Britte en Marthe.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *