Chicks And The City (CATC) is op zoek naar een enthousiaste MBO/HBO-stagiair!

Chicks And The City (CATC) is op zoek naar een enthousiaste MBO/HBO-stagiair!

Ben jij op zoek naar een super toffe stage in de media? Dan ben je bij Chicks And The City op de juiste plek.

Chicks And The City is een breed mediaplatform dat op verschillende manieren, in verschillende media, live en online, items en content maakt en activiteiten organiseert voor en door meiden.

De meiden van Chicks And The City werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube en TV-series, livestreams, mediaworkshops en educatieve events. Chicks And The City is vooral een talentontwikkelingstraject, waarbij deelnemende meiden in de leeftijd 15-25 al doende leren en waarbij meiden zelf de content maken onder begeleiding van de media professionals van Chicks And The City.Als redactie-stagiaire word je betrokken bij alle processen voor en achter de schermen die te maken hebben met deze media-activiteiten.

Je ondersteunt het redactie-team – bestaande uit vier vrouwen – met het voorbereiden van de verschillende media-uitingen. Daarnaast heb je door middel van appen, bellen en mailen contact met zo’n 30 meiden die meedoen aan Chicks And the City. In jouw rol heb je contact met gasten, schrijf je teksten voor de website en social media, maak je beelden op in Canva en ben je aanwezig bij de wekelijkse redactievergaderingen. Bij Chicks And The City zit je niet enkel achter je laptop! Je bent namelijk ook aanwezig op draaidagen en ondersteunt in de voorbereiding van de podcast en TV- opnames.

Voor het tv-programma Chicks On Screen ga je vaak op pad door heel de stad en ondersteun je met voorbereiding, camerawerk, regie etc. Er is ook ruimte om af en toe mee te presenteren in een podcast en te presenteren in een Chicks On Screen tv-aflevering.

Om een beeld te krijgen van de producties die wij zoals maken bekijk je onze Chicks On Screen afleveringen en beluister je onze podcast. Als je dat niet al had gedaan natuurlijk.  

Jouw profiel?

 • Je houdt van organiseren en gaat pro-actief te werk
 • Je bent creatief met schrijven
 • Je weet wat er speelt in de stad Rotterdam
 • Je weet wat er speelt onder leeftijdsgenoten
 • Je bent handig met social media (Instagram, reels, TikTok etc.)
 • Je kan overweg met Canva (of je leer dat je zelf gemakkelijk aan)

Wat bieden wij jou?

 • Een stagevergoeding
 • Een enthousiast team
 • Op unieke wijze media-ervaring opdoen
 • Het vergroten van je netwerk
 • De mogelijkheid om je uren flexibel in te delen

Werkomgeving?

Je werkplek is een combinatie van thuis, kantoor en op locatie. Ons kleine maar gezellige kantoor zit in hartje centrum van Rotterdam. Het redactie-team bestaat uit vier collega’s die ook afwisselend thuis, op kantoor of op locatie werken. Je werkt niet standaard van 9 tot 5, maar soms ook in de avonduren en weekenden, waardoor je doordeweeks weer vrij hebt. Je uren zijn vrij in te vullen samen met de collega’s waar je mee werkt.

Ben je enthousiast?

Stuur dan snel jouw motivatie en cv – een korte video kunnen we zéér waarderen – per e-mail naar Chicks And The City t.a.v. Suzanne Bruseker suzanne@chicksandthecity.nl Op dit mailadres kun je ook voor aanvullende vragen terecht.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *