BREAKING NEWS! Chicks And The City start samenwerking met Bibliotheek Rotterdam

BREAKING NEWS! Chicks And The City start samenwerking met Bibliotheek Rotterdam

Natasja Morales gaat met haar meiden radio programma Chicks And The City samenwerken met Bibliotheek Rotterdam. Vanaf 13 februari wordt er iedere woensdagavond live in de Bibliotheek Rotterdam een nieuwe talkshow en podcast opgenomen.

Kom jij ook naar de feestelijke opening? 

Wat: Feestelijke opening (met hapje en drankje) van de eerste Chicks And The City podcast opname en live stream in Bibliotheek Rotterdam

Wie: Te gast zijn Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam en de kersverse stadsdichter van Rotterdam Dean Bowen. We praten in de podcast met hen over de rol van de bibliotheek in deze snel veranderende maatschappij.

Wanneer: Woensdag 13 februari om 17:30 (inloop 17:00)

Waar: Bibliotheek Rotterdam (centrum), 1e verdieping op de jongerenvloer

Lijkt het je leuk om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn? Dat kan!

Laat even weten dat je erbij wilt zijn door een mailtje te sturen naar natasja@chicksandthecity.nl 

Participatieproject

In 2005 bedacht Natasja Morales het concept van meidenradio als participatieproject: radio gemaakt voor en door meiden in de regio Rijnmond. In de uitzendingen bespreken de meiden onderwerpen die jonge vrouwen in de leeftijd 15-25 aangaan.

Hoe het begon

Chicks And The City was onder de naam Chica Radio vier jaar lang te beluisteren op jongerenzender FunX. In 2011 maakte het programma de overstap naar de regionale zender RTV Rijnmond. Chica Radio werd vanaf dat moment ‘Chicks And The City’ en kon rekenen op een breed publiek: van jong tot oud.

Naar de Bibliotheek Rotterdam

Chicks And The City was van 2011 tot de zomer van 2018 iedere woensdag live te beluisteren in de ether op Radio Rijnmond. Media zijn een essentieel onderdeel van het leven van jongeren anno nu.  Om nog beter aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren zijn de meiden na de zomer van 2018 podcasts gaan maken.

Deze nieuwe ontwikkeling biedt vele kansen en mogelijkheden om het project Chicks And The City verder uit te breiden. Daar hoort dan ook een nieuwe samenwerkingspartner bij. Chicks And The City slaat haar vleugels uit en werkt vanaf 2019 samen met de Bibliotheek Rotterdam.

We hebben acht jaar lang hele mooie radio mogen maken bij radio Rijnmond waar we erg dankbaar voor zijn. Ik ben van mening dat we door de nieuwe samenwerking met Bibliotheek Rotterdam nog dichter bij onze doelgroep kunnen komen”, aldus Natasja.

Directeur van Bibliotheek Rotterdam Theo Kemperman; ”Bibliotheek Rotterdam is dé plek waar jongeren kennis en vaardigheden ontwikkelen waarmee zij bewust, kritisch en actief kunnen deelnemen aan de samenleving. We werken daarbij graag samen met partners waarmee we dat nog beter kunnen verwezenlijken. Door deze samenwerking bieden we samen met Chicks and the City een uniek platform waarbij enthousiaste meiden een stapje verder worden geholpen in hun ontwikkeling en bovendien elkaar kunnen inspireren. We kijken uit naar een mooie en bijzondere samenwerking!”

Not your everyday podcast

De Chicks And The City podcast is dè Survival & Inspiration Guide voor de moderne, kosmopolitische (jonge) vrouw en iedereen die zich hierin kan vinden. Alles wat de vrouw van nu bezighoudt komt ter sprake. Iedere week werken verschillende meiden met diverse achtergronden aan de podcast. De nadruk ligt wel op meiden die niet als vanzelfsprekend toegang hebben (of weten te vinden) tot alle voorzieningen in de stad. De grote diversiteit van de meiden zorgt ervoor dat de dames elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren. Daarnaast dienen ook de gasten in de show als inspiratiebron. Leren presenteren, interviewen, onderzoek doen, vergaderen, regie voeren, geluids- en beeld reportages maken en het beste uit jezelf halen: allemaal belangrijke onderdelen van de trajecten. Voor veel meiden is CATC de eerste stap op weg naar een professionele carrière in de media, cultuur, of het bedrijfsleven en daarnaast een stap vooruit in het zelfredzaam worden.

Zowel de bibliotheek Rotterdam als Chicks And The City zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking.

Ben jij een meid uit de regio Rijnmond en lijkt het je leuk om mee te doen aan Chicks And The City? Stuur ons dan zeker even een mailtje! natasja@chicksandthecity.nl 

Chicks And The City is powered by de Gemeente Rotterdam

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *