Chicks And The City Talks Mental Health

Chicks And The City Talks Mental Health

Hoe zorg jij voor je mentale gezondheid? Durf jij open te praten over jouw zorgen en mentale problemen? Het afgelopen jaar valt iedereen namelijk zwaar, maar ook hierop rust een taboe. Maar waarom eigenlijk? Want in Nederland kampen jaarlijks 797.000 mensen met een depressie. 

Daarom gaan wij openlijk praten over:

  • Mental health and you! Leonie Burggraaf is oprichter van het initiatief ‘Ik ben open’. Een platform dat zich inzet om Nederland mentaal gezonder te maken. Helaas heeft zij zelf te kampen gehad met een zware depressie en daarom zet zij zich nu in als spreker waarin zij mensen mee op reis neemt langs de mijlpalen die hebben geleid tot haar depressie. 
  • Hoe maak je mental health bespreekbaar? We gaan hierover in gesprek met Chantal Rachman. Chantal is student en voor een schoolopdracht maakte zij een documentaire over mentale gezondheid. In deze documentaire laat zij zien waarom het belangrijk is om dat er open over mentale gezondheid gesproken wordt. 
  • Hoe zet je de eerste stap om hulp te vragen? Dit bespreken wij met Sophie en Jorian van @Ease. @Ease is een organisatie die zich inzet voor eenzame jongeren van 12-25 jaar. Als je ergens mee zit, dan kun je zonder afspraak gratis en anoniem bij hen naar binnen lopen. Geen enkel onderwerp is te gek! 

Save the date!

Op woensdag 23 juni gaan de meiden van Chicks And The City samen met hun gasten het gesprek aan. It’s time to speak up and talk about your mental health! Wil jij er live bij zijn in het bibliotheektheater Rotterdam? Meld je dan aan via eventbrite!

Kun je er niet fysiek aanwezig zijn? Kijk dan online mee via de Facebookpagina of het YouTubekanaal van Chicks And The City. 

Datum: woensdag 23 juni
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, meld je aan via eventbrite
Online: YouTube en Facebook
Tijd: 19:30- 21:30 uur

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *