Chicks On Screen: alles over vreemdgaan

Chicks On Screen: alles over vreemdgaan

“Ik heb het gevoel dat mensen vaker vreemdgaan en dat normaliseren”, vertelt chick Leonida voor de camera. Reden genoeg dus om eens langs te gaan bij een relatietherapeut. Want, gaan mensen tegenwoordig inderdaad vaker vreemd? Hoe werkt vreemdgaan in het brein? En, is de stelling ‘once a cheater always a cheater’ een feit of een fabel?

Lies van Dalen is al jaren relatietherapeut, maar wat doet zij precies, vraagt Leonida zich af. “Meestal komen hier twee mensen en die hebben moeilijkheden. Of er is iemand vreemdgegaan of ze hebben communicatieproblemen en die probeer ik in goede banen te leiden zodat ze het weer goed krijgen of dat ze op een goede manier uit elkaar gaan.” vertelt Lies. Ook legt ze aan Leonida uit wanneer er van ‘ontrouw’ wordt gesproken en hoe het werk in het brein van de man: “Vreemdgaan is een primitieve drift.”

Chick Sarah-Louise gaat de straat op om meiden uit Rotterdam naar hun mening te vragen over het thema vreemdgaan. ‘Wat is voor jou vreemdgaan?’ en ‘Ben je zelf wel eens vreemdgegaan?’. Sarah-Louise vindt het in ieder geval opvallend dat de meiden op straat het vaak hebben over ‘jongens’ in plaats van ‘mannen’ als het gaan om vreemdgaan. “Misschien wel omdat echte mannen niet vreemdgaan”, concludeert Sarah-Louise.

Chicks on screen
In de online- en tv-serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier voor de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *