Chicks On Screen: compilatie seizoen 3

Chicks On Screen: compilatie seizoen 3

De allerlaatste aflevering van Chicks On Screen seizoen 3 is een feit. Vijftien afleveringen lang doken de meiden van Chicks And The City in allerlei onderwerpen, van abortus tot cultural appropriation en fast fashion. In deze laatste aflevering nemen we je mee achter de schermen van Chicks On Screen.

Dit zijn de afleveringen die je dit seizoen niet gemist mag hebben.

Aflevering 1: The Natural Hair Journey
“Doe je haar eens netjes” “Het zit zo wild, dat is niet professioneel” Al generaties lang krijgen zwarte vrouwen dit soort commentaar als het gaat om hun haar. Om te passen in het witte, westerse schoonheidsideaal beginnen veel meiden op jonge leeftijd met stijlen, relaxen of ontkroezen. Al zijn er nu steeds meer rolmodellen die op social media en in real life hun natural hair rocken, toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om met trots in de spiegel te kijken naar je natuurlijke haar.

Aflevering 2: Abortus
In steeds meer staten in Amerika wordt de abortuswet aangescherpt met grote gevolgen voor vrouwen. Ook in Nederland laait de abortusdiscussie zo nu en dan weer op. Het onderwerp abortus ligt anno 2022 nog steeds erg gevoelig, maar dat is geen reden voor de Rotterdamse band VULVA om het thema uit de weg te gaan. Na het uitbrengen van hun nummer Kill The Baby, kreeg de band te maken met haatberichten, demonstraties en zelfs Kamervragen. In deze aflevering van Chicks On Screen gaan Melissa en Loritza langs bij VULVA en bespreken ze de hedendaagse kijk op abortus.

Aflevering 7: Veilig uitgaan
Grensoverschrijdend gedrag is een hot topic. De focus ligt nu op veiligheid in de buitenruimte en de werkomgeving. Maar, hoe zit dat in het uitgaansleven? Welke voorzorgsmaatregelen neem jij om je veilig te voelen tijdens het stappen en hoe maken de we nacht veiliger voor iedereen? Chicks Leonida en Loritza zoeken het uit!

Aflevering 9: De moord op een dierbare
Rotterdam kreeg in het jaar 2022 de trieste titel ‘moordhoofdstad van Nederland’. In onze stad kwamen namelijk zestien mensen om het leven door geweld. De impact van een moord is enorm, zeker voor de nabestaanden. Rouwen om een dierbare kan een zeer pijnlijk proces zijn, maar bij een moordzaak komen daar ook nog eens politieonderzoeken, rechtszaken en pers bij kijken. “Er wordt over jouw broertje zijn dood gesproken en dat is heel heftig”, vertelt nabestaande Kaylee aan chick Loritza.

Aflevering 11: Je menstruatiecyclus
Deze week een bloedserieus onderwerp in Chicks on Screen, namelijk: de menstruatiecyclus. Chicks Lynese en Nicoline interviewen cyclustherapeute Edna Dias over dit onderwerp. Deze keer onderzoeken ze dat niet alleen, want Gio is gastpresentator en gaat als jongen ervaren hoe het is om menstruatiekrampen te hebben.

Alle aflevering nog een helemaal terugkijken? Klik dan hier.

Chicks on screen
In de online- en tv-serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier voor de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *