CHICKS ON SCREEN: Hoe ga je om met de moord op een dierbare?

CHICKS ON SCREEN: Hoe ga je om met de moord op een dierbare?

Rotterdam kreeg in het jaar 2022 de trieste titel ‘moordhoofdstad van Nederland’. In onze stad kwamen namelijk zestien mensen om het leven door geweld. De impact van een moord is enorm, zeker voor de nabestaanden. Rouwen om een dierbare kan een zeer pijnlijk proces zijn, maar bij een moordzaak komen daar ook nog eens politieonderzoeken, rechtszaken en pers bij kijken. “Er wordt over jouw broertje zijn dood gesproken en dat is heel heftig”, vertelt nabestaande Kaylee aan chick Loritza.

“Ik vind het belangrijk om het hierover te hebben. Er wordt niet echt uitgelegd of gesproken over hoe het is om te rouwen om iemand die om het leven is gebracht”, zegt Chicks And The City presentatrice Loritza Ormskerk tijdens haar greenscreen opname van de nieuwe aflevering van Chicks on Screen.

Op een regenachtige dag in het Kralingse Bos interviewt Loritza ervaringsdeskundige Kaylee Rietveld. Een aantal jaar geleden werd het broertje van Kaylee vermoord in Rotterdam. Een zeer ingrijpende gebeurtenis voor Kaylee en het gezin. Een tijd van politieonderzoeken, rechtszaken en berichtgeving in de pers volgt, terwijl Kaylee verscheurt is door het plotselinge overlijden van haar broertje. Loritza vraagt aan Kaylee hoe zij deze periode heeft ervaren en hoe ze de situatie probeert te verwerken.

Het verlies van een dierbare door moord is een ingrijpende gebeurtenis. Voor praktische vragen en emotionele ondersteuning kun je onder andere terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Chicks And The City stagiaire Youssra Nati vraagt zich af waarom het extra belangrijk is om in zo’n situatie hulp te zoeken en hoe lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Youssra interviewt Chantal van Disseldorp die werkzaam is bij Slachtofferhulp Nederland. “We hebben verschillende besloten fora. Je weet dan ook zeker dat je alleen met mensen spreekt die ook zoiets hebben meegemaakt en daar kunnen verder geen buitenstaanders in meekijken of meeluisteren.”

Chicks on screen
In de online- en tv serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier voor de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *