Chicks On Screen: leven naar je menstruatiecyclus

Chicks On Screen: leven naar je menstruatiecyclus

Deze week een bloedserieus onderwerp in Chicks on Screen, namelijk: de menstruatiecyclus. Chicks Lynese en Nicoline interviewen cyclustherapeute Edna Dias over dit onderwerp. Deze keer onderzoeken ze dat niet alleen, want Gio is gastpresentator en gaat als jongen ervaren hoe het is om menstruatiekrampen te hebben.

“Ja ik weet dat ik elke maand bloed, maar meer weet ik niet”, vertelt chick Nicoline. En dat bloeden, ofwel menstrueren, is enkel een fase en een onderdeel van een hele menstruatiecyclus die in totaal tussen de 21 en 35 dagen duurt. Tijdens die hele cyclus kun je allerlei emotionele en fysieke veranderingen ervaren, blijkt uit het onderzoek van de Chicks.

Edna Dias is cyclustherapeute. Ze laat vrouwen bewust worden van hun menstruatiecyclus en hormoonwerking en helpt ze daardoor meer in hun kracht te laten staan: “Als jij weet hoe je je voelt tijdens de fases van je cyclus, kun je daar ook naar leven.” Met de ‘Grip op je cyclus challenge’ wil Edna, ook bij jonge meiden, meer bewustzijn creëren over de impact en oplossingen voor alles wat we ervaren tijdens onze menstruatie.

Met familieleden die maandelijks veel last hebben van hun menstruatie, wilde Gio van den Berg graag meedoen aan een bijzondere en pijnlijke challenge. Edna heeft namelijk een speciaal apparaat waarmee menstruatiekrampen nagebootst kunnen worden: “Je kunt gewoon niet uitleggen aan een persoon die niet menstrueert, wat je aan pijn ervaart”, vertelt Edna. Ze gaat daarom met deze challenge onder andere naar scholen en komt bij mensen thuis. Check in de aflevering hoe Gio dit ervaart.

Chick Melissa gaat ook in deze aflevering de Lijnbaan op voor straatinterviews met onder andere de vraag: wat vind jij van de nieuwe wet in Spanje die betaald menstruatieverlof mogelijk maakt?

Meer weten over dit onderwerp? Volg Edna op Instagram op @cyclus_therapeute_rotterdam_

Chicks on screen
In de online- en tv serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier voor de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *