Chicks On Screen over mentale gezondheid en het nemen van een ijsbad

Chicks On Screen over mentale gezondheid en het nemen van een ijsbad

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. 

De mentale gezondheid van jongeren was een veelbesproken onderwerp tijdens de coronacrisis. Het onderwerp lijkt hoog op de agenda te staan. Zo wil ook koningin Máxima zich de komende 10 jaar inzetten voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid. Durven wij hier in Nederland open over te praten of rust er nog steeds een taboe op? 

In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen spreken Tessa Diks en Ashanti Dunand met Leonie Burggraaf, oprichter van het initiatief IkbenOpen. IkbenOpen is een platform dat zich inzet om Nederland mentaal gezonder te maken. Leonie Burggraaf heeft zelf ervaren hoe het is om een burnout en depressie te hebben en vindt het belangrijk om hier zo open mogelijk over te zijn.

Rondom mentale én fysieke gezondheid bestaat een hele industrie van yoga, meditatie, stilteretraites en ijsbaden. Reporter Jo-Ann wilde wel eens weten wat een ijsbad met je doet. Onder begeleiding van instructeur Ruben Oude Rikmanspoel dompelt ze zichzelf onder in een ijsbad.

Wil je meer leren over mentale gezondheid en meer weten over Leonie? Op 23 juni gaan de meiden uitgebreid met haar en met andere gasten in gesprek. Beluister de podcast of kijk de livestream op chicksandthecity.nl.

Zelf meedoen?

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

OPEN Rotterdam is te volgen op FacebookTwitterInstagram en YouTube

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *