Chicks On Screen: Wat is cultural appropriation?

Chicks On Screen: Wat is cultural appropriation?

In de nieuwe aflevering van Chicks on Screen onderzoeken de meiden van Chicks And The City de termen cultural appropriation en cultural appreciation. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen interviewen ze deskundige Izzy Ramos, waarmee ze een tour doen over de West-Kruiskade en op zoek gaan naar voorbeelden en meningen van anderen.

“Weet jij wat de term cultural appropriaton betekent?” vraagt chick Melissa tijdens een straatinterview op de Lijnbaan. Aan de andere kant van de microfoon wordt er lang nagedacht: “eh… eigenlijk niet”. Een ingewikkeld onderwerp, waar nog niet iedereen kennis van heeft en daarom vindt chick Youssra het belangrijk om hier een aflevering over te maken. “Veel mensen zijn zich hier niet bewust van en veel mensen weten ook niet wat het inhoudt.” Samen met chick Leonida interviewen ze Izzy, waarmee ze onder andere langs het atelier van De Krachtvrouwen gaan.

In dit atelier, gerund door Amina, hangen er allerlei betekenisvolle kledingstukken met prints uit Afrika. “Vindt u dat iedereen, ongeacht cultuur, deze kleding kan dragen?” vraagt Youssra. Amina vindt van wel: “Mooie vraag. Ik vind van wel, het geeft jou echt energie.”

Deskundige Izzy legt de meiden uit wanneer iets culturele waardering is en wanneer iets culturele toe-eigening is. “Bij allebei pak je iets uit de cultuur en gebruik je dat. Bij de ene heb je meer kennis over de context en misschien wel toestemming van cultuur…”

Chicks on screen
In de online- en tv-serie Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een onderwerp en gaan op onderzoek uit. Met een open mind en soms een brutale vraag, behandelen de meiden thema’s als abortus, op jezelf wonen, zelfliefde en discriminatie. Kijk hier voor de eerdere afleveringen van Chicks on Screen.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar info@chicksandthecity.nl. Wie weet zien we je binnenkort!

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *