CHICKS ON SCREEN

Chicks And The City maakt de stap naar bewegend beeld! 

Naast onze wekelijkse podcast en de live events start in oktober het nieuwe project Chicks On Screen (#COS): een serie korte YouTube afleveringen volgens dezelfde formule als andere Chicks And The City producties.

Een multidisciplinair platform

De Chicks werken al een paar seizoenen steeds meer met beeld. Instagram stories met livestreams, korte teasers en fragmenten zijn niet meer weg te denken uit onze social media feed. Verschillende media maken onderdeel uit van de Chicks-mix en hier draagt COS met een eigenwijs en inhoudelijk programma aan bij. De vaardigheden van de deelnemende meiden wordt hierdoor nog breder.

Wat kan je verwachten?

In COS gaan meiden met een camera de straat op en zijn ze te gast bij evenementen door de hele stad en daarbuiten. COS wordt een combinatie van items over serieuze onderwerpen die de meiden aandragen, ge├»nspireerd door de radioshows, podcasts en live events. In de afleveringen geven Chicks (en boys ­čśë ) hun eigen visie op verschillende onderwerpen en bespreken waarom zij dit belangrijk vinden. Ze praten openlijk over zaken als school, werk, liefde, sex, vriendschap, angst, jaloezie of discriminatie, maar ook worden er natuurlijk toonaangevende gasten uitgenodigd uit de regio Rotterdam die vragen beantwoorden over hun leefwereld, vakgebied of levenswijze.

Chicks On Screen zal vanaf januari iedere vrijdag worden uitgezonden via het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam.

Mee doen?

Ben je tussen de 15 en 27 jaar, kom je uit de regio Rijnmond en lijkt het je leuk om skills als camerapresentatie, montage, geluids- of interviewtechniek te leren? Laat het ons weten

info@chicksandthecity.nl

Met dank aan het VSBfonds, OPEN Rotterdam, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Neyenburgh, het Rotterdams Vrouwenfonds en de Fundatie van den Santheuvel, Sobbe.