CHICKS VERSUS BOYS XL Edition

CHICKS VERSUS BOYS XL Edition

Meiden en jongens gaan in debat over grensoverschrijdend gedrag 

 
Op woensdagavond 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, organiseren de jongeren van Chicks And The City, in samenwerking met WMO Radar, een live Chicks VERSUS Boys event vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, met het thema ‘Grensoverschrijdend gedrag’.  

Grensoverschrijdend gedrag is een actueel thema in Rotterdam. Maar wat is nu eigenlijk grensoverschrijdend gedrag? Wat vinden jongens van grensoverschrijdend gedrag? Wat is de kijk van meiden hierop? Zien we hier verschillen in mening en kunnen ze het met elkaar eens worden? Tijdens het Chicks VERSUS Boys live event (georganiseerd door de jongeren zelf) zullen al deze vragen (en meer) aan bod komen.  
 
Het wordt een interactieve avond waarbij verschillende thema’s die met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben aangekaart worden en waarbij zowel het publiek, de sprekers, als de jongeren van WMO Radar en Chicks And The City (CATC), op een eigentijdse manier met elkaar in gesprek zullen gaan. Van de gesprekken die er op de avond plaatsvinden worden CATC-podcasts gemaakt, die ook met beeld worden opgenomen, met medewerking van de participerende jongeren vanuit het project. De presentatie van de avond is in handen van presentatrice, mediamaker en founder van CATC, Natasja Morales – samen met de deelnemende chicks en boys van WMO Radar en Chicks And The City.  
 
Jongerenparticipatie 
Tijdens een workshopreeks voorafgaand aan het live event gaan jongens en meiden, in de vorm van media experience workshops, aan de slag met het onderwerp grensoverschrijdend gedrag en de programmering van het event. Het Chicks VERSUS Boys XL Edition event wordt door de jongeren (leeftijd 15-25) zelf bedacht en georganiseerd. 
 
Over Chicks And The City meidenparticipatie mediaprojecten 
In 2004 bedacht mediamaker Natasja Morales het concept CATC: meidenradio als participatieproject in Rotterdam. Nu, 17 jaar later, is CATC een breed mediaplatform. Op verschillende manieren en in diverse media – live en online – worden items gemaakt, content gerealiseerd en activiteiten georganiseerd. Vóór en dóór meiden en iedereen die geïnteresseerd is in deze belevingswereld. De meiden van CATC werken aan talkshows, podcasts, social media, YouTube & TV series (Chicks On Screen), livestreams, mediaworkshops en educatieve events. 

Het is een talentontwikkelingstraject waarbij jongeren in de leeftijd 15-25 jaar uit de haarvaten van de stad al doende leren. Dit podcast event is samengesteld en wordt georganiseerd door de jongens en meiden van CATC in samenwerking met WMO Radar, begeleid door onze young professionals en (media) professionals. 

 Praktische informatie
Wanneer: woesdag 19 oktober 
Waar: Bibliotheektheater Rotterdam 
Start: 19:00-21:00 (inloop 18:30) 
Locatie: Hoogstraat 10 
Prijs ticket: €3,50
 
Reserveer je kaartje hier: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-chicks-versus-boys-xl-edition-415337053307

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *