Chicks vs Boys XL edition – debat Terugblik

Chicks vs Boys XL edition – debat Terugblik

Op woensdag 19 oktober gingen meiden én jongens tijdens het live event CHICKS VERSUS BOYS XL Edition met elkaar in gesprek over grensoverschrijdend gedrag vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.  

Onder begeleiding van Natasja Morales, oprichter en directeur van meidenparticipatieplatform Chicks And The City, werd er gesproken over online grensoverschrijdend gedrag zoals het doorsturen van naaktbeelden (exposen) en offline grensoverschrijdend gedrag zoals straatintimidatie.

Op deze pagina vind je alle content terug die hoort bij het Chicks versus Boys event.

Livestream
De gehele livestream van het event kun je hier terugkijken:

Chicks On Screen – veilig uitgaan
In deze Chicks On Screen aflevering wordt er uitgezocht hoe veilig uitgaan is. Welke voorzorgsmaatregelen neem jij om je veilig te voelen tijdens het stappen en hoe maken de we nacht veiliger voor iedereen? De chicks Leonida en Loritza zoeken het uit!

Chicks On Screen- Jolinda slutshaming
Misschien heb je het zelf van dichtbij meegemaakt of heb je er via via wel eens van gehoord. Anonieme Instagram-accounts waarop pikante foto’s of video’s van vrouwen worden gedeeld, zonder dat zij daar toestemming voor hebben gegeven.
Slutshaming en exposing kan grote invloed hebben op de levens van de slachtoffers. In de Chicks on Screen aflevering maakt Jolinda slutshaming bespreekbaar.

Chicks On Screen- Straatintimidatie
Straatintimidatie komt vaak voor, maar dat betekent niet dat het normaal is en dat het geaccepteerd moet worden. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en veilig over straat kunnen. In deze aflevering verdiepen Lara, Correia en Nishaya zich in het onderwerp straatintimidatie.

Radiorapport- Wat is grensoverschrijdend gedrag?
Wat grensoverschrijdend is, is heel erg persoonlijk! Waar bij de één een ongevraagde knuffel als grensoverschrijdend ziet, hoeft dit voor een ander niet zo te zijn. Wij gingen de straat op met de vraag, wat is voor jou grensoverschrijdend gedrag? luister hier het radioreport:

Radioreport- Liefdestherapeut Esther Popelier
Ook is er een radioreport gemaakt met Esther Popelier. Esther is Liefdestherapeut en oprichter van praktijk Liefdestherapie. Luister naar het gesprek tussen Lynese en Esther, waarbij Lynese erachter probeert te komen waaróm offline grensoverschrijdend gedrag plaats vindt, en wat dan wél een normale manier is om met een ander in contact te komen.  

Instagram live- Sari Noordwest
Sari is samen met haar collega Fatima Zahra, een van de oprichters van tante aisha: Een instagram platform waarbij seks en alles wat met dat thema te maken heeft wordt besproken met een islamitische invalshoek. In deze Instagram live wordt daar meer over gepraat.
Bekijk het via deze link:https://www.instagram.com/reel/CjTP8kloRrW/

Instagram live- Sarah Achahbar
Sarah achahbar is criminoloog, adviseur diversiteit en inclusie adviseur exposen van bi-culturele en LHBTIQA+ personen en trainee bij de Gemeente Rotterdam. Tijdens de instagram live talk deelt sarah veel interessante facts over online exposing!
Bekijk het via deze link: https://www.instagram.com/reel/CjBRTx4oBPh/

Instagram live- Anastasiya Dusanska
Anastasiya Dusanska werkt als projectleider voor de organisatie stop straatintimidatie. De stichting zet zich in voor de strafbaarstelling van straatintimidatie. Tijdens de Instagram Live Talk vertelt Anastasiya waar ze zich allemaal voor inzet met stichting Stop Straatintimidatie en deelt ze haar persoonlijke ervaringen met straatintimidatie.
Bekijk de insta live via deze link: https://www.instagram.com/reel/CjlSD1HoyNP/

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *