Chicks’s Survival gids voor IFRR 2019: de leukste events op een rijtje!

Chicks’s Survival gids voor IFRR 2019: de leukste events op een rijtje!

Filmliefhebbers opgelet! Van woensdag 23 januari t/m zondag 3 februari vindt het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) plaats. Twaalf dagen lang kun je jezelf verliezen in bijzondere verhalen en films. Het festival staat niet alleen bekend om het vertonen van de nieuwste speelfilms en documentaires. Tijdens het IFFR kun je ook genieten van toffe muzikale optredens en inspirerende talks/paneldiscussies bijwonen!

Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet:

IFFR Young selectors: Beats
Maak kennis met Zianh, Davi, Boaz en Sara! Deze jonge Rotterdamse creatievelingen zijn de IFFR Young Selectors van 2019. Maar wat doen zij precies? De IFFR Young selectors organiseren tijdens het reguliere IFFR-evenementen voor jongeren die interesse hebben in film en cultuur. Zij regelen alles zelf: van marketing tot randprogrammering en productie. Supertof! Op vrijdag 1 februari vertonen zij de ravefilm Beats en organiseren aansluiten een eigen feest. Kijk hier voor meer informatie.

Club IFFR
Genieten van de beste dj’s en livemuziek? En je ongezouten mening geven over de film? Dat is Club IFRR. Na de laatste film gaat IFFR door met Club IFRR in theater Rotterdam Schouwburg. Toegang is gratis op vertoon van je pas of filmticket. Kijk hier voor meer informatie.

RTM
Op vrijdag 25 januari organiseert het IFRR in LantarenVenster het event ‘RTM’ . Dit event staat volledig in het teken van Rotterdam. In elke filmzaal kun je non-stop genieten van nieuwe films, Rotterdamse klassiekers en videoclips. Allemaal van Rotterdamse makers!
Een kleine greep uit het programma:

Vinyljunkies-2019- Elsbeth van Noppen
Tijdens RTM beleeft de hypervisuele documentaire ‘Vinyljunkies Nederland’ haar wereldpremière. Als kijker kruipen we in het hoofd van ‘Thrillerman’, die na duizend exemplaren niet kan stoppen met het verzamelen van Michael Jacksons album Thriller. Hobby of obsessie? Platenzaak Demonfuzz Records in Rotterdam levert voor deze gepassioneerde verzamelaars al jarenlang het zwarte goud!

Talk: Fullscreen: RTM music videos
Rotterdam is een prachtige stad met een levendige muziekscene. De stad is dan ook een geliefde locatie voor videoclips. Wat waren de beste en meest rauwste Rotterdamse videoclips van 2018? Dat vertelt muziekjournalist Job de Wit je tijdens deze muzikale talk. Op het grote scherm zijn clips van artiesten als De Likt, Winne, WatWatIs en Noiz Boiz te bewonderen!

Talk: Hoe financier ik mijn Rotterdamse film?
Ben jij de nieuwe topregisseur van Nederland? Tijdens deze panel bespreken verschillende deskundigen uit de filmwereld (o.a. filmmaker Maurice Trouwborst, bekend van de VRPO-serie ‘De Regels van Floor’) hoe je aan geld kan komen voor je film.

Bekijk hier het volledige overzicht van het programma. De officiële kaartverkoop start aanstaande vrijdag 18 januari!

 

Foto: film still van de openingsfilm ‘Dirty God’ van regisseur Sacha Polak

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *