CHICKSTALK: Grensoverschrijdend gedrag op werk, school en stage

CHICKSTALK: Grensoverschrijdend gedrag op werk, school en stage

In februari van dit jaar kwam het rapport ‘Niets gezien, niets gehoord en niets gedaan’ van de commissie van Rijn naar buiten. Een onderzoeksteam van deze commissie deed onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij de Nederlandse publieke omroep (denk bijvoorbeeld aan televisiezender Nederland 1,2,3 of NOS op 3 of BNN etc).

Dat rapport stond vol harde conclusies over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep en de gebrekkige aanpak daarvan. Ook werd er in 2023/2024 onderzoek gedaan door de vakbond naar de veiligheid van werknemers bij het ministerie van Volksgezondheid. Ook hier werd een ‘angstcultuur’ en ‘giftige werksfeer’ geconcludeerd.

Zelfs in een tijd waarin we denken heel bewust te zijn als het gaat om grensoverschrijdend gedrag, blijkt dat toch nog steeds een hardnekkig en groot probleem, waarvan een goede aanpak vaak uitblijft.

In CHICKSTALK interviewen meiden maandelijks nieuwe gasten en gaan ze de straat op om brutale stellingen en vragen voor te leggen aan Rotterdamse jongeren. De eerste aflevering gaat over grensoverschrijdend gedrag. We interviewen onder andere Djoeke Ardon, werkzaam bij Movisie, over het herkennen en signaleren van Seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Ook spraken we met schaduwcoach Melissa Hoogeveen, zij ontwikkelde het spel “The Red Flag Game” met als doel bewustwording te creëren over grensoverschrijdend gedrag. Bekijk de eerste aflevering nu hier!

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *