S05E07 Cosmetische ingrepen

S05E07 Cosmetische ingrepen

Tegenwoordig hoor en zie je het steeds meer voorbij komen “cosmetische ingrepen” dit is een ingreep om er mooier uit te zien. Dit kan bijvoorbeeld je zelfvertrouwen vergroten. Maar wat zijn de risico’s nou precies van zo een cosmetische ingreep? En hoe maak je een weloverwogen keuze? Daar gaan we in deze podcast aflevering over in gesprek met Sietske Atsma de founder van het platform Wie Mooi Wil Zijn.

Snijden in een gezond lichaam om er “mooier” uit te zien. Een op de 3 jongeren in Nederland heeft dit wel eens serieus overwogen. Van de jonge vrouwen is dat 40%. De helft van die vrouwen heeft al een ingreep ondergaan of wilt dat echt gaan doen. Cosmetische ingrepen worden steeds meer genormaliseerd. Lanceringen van nieuwe behandelingen volgen elkaar steeds sneller op. Maar hoe weet je nou waar je het best terecht kan voor welke behandeling? Welke complicaties kunnen er optreden? En wat is de regelgeving?

Het platform Wie Mooi Wil zijn helpt je daarbij en is er voor de consument. Zo luisteren zij, geven ze advies over mogelijk te ondernemen stappen en verwijzen ze door. Ze informeren over behandelingen maar waarschuwen tegelijk ook voor de mogelijke gevaren. Met het platform Wie Mooi Wilt Zijn hopen ze de branche scherp te houden en de consument goed geïnformeerd.

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *