De CATC-SKVR-Dichtbij Chicks stellen zich aan je voor!

De CATC-SKVR-Dichtbij Chicks stellen zich aan je voor!

Maak kennis met een aantal meiden die meedoen aan de workshops van de SKVR en Chicks And The City!  Dit is een groep meiden die door middel van workshops alles leren over presenteren, radioteksten schrijven, radio reportages maken, vloggen en regie voeren. Deze meiden hebben de show van woensdag 7 juni, welke over ”de pedagogische mismatch” zal gaan, mede samengesteld. Hoe is het om in twee verschillende culturen op te groeien, wat is er leuk aan en waar lopen jonge meiden tegen aan…Een aantal chicks stellen zich graag aan je voor! 

IMG_2540

Ahlam dat is mijn naam. Ik ben net vijftien geworden en mijn afkomst is Marokkaans. Ik zit op het Wolfert college en ik zit in het derde jaar. Hier heb ik ook gehoord over Chicks And The City. Er zijn dames langsgekomen die erover vertelden. Het leek me heel leuk, dus doe ik mee! Ik hoop mijn Mavo-diploma te halen en daarna naar de Havo door te stromen. Hiermee kan ik mijn wens uit laten komen. Ik wil namelijk van kleins af aan dokter worden. Ik vind het heel leuk om mensen te helpen en ik zou het heel leuk vinden om die eigenschap te kunnen gebruiken in mijn baan later. Ik ben goed in imiteren en ik hou van reizen. Het liefst bezoek ik elk land in de hele wereld. Ik hou zelf erg van eten. Mijn lievelingseten is lasagne, maar alles kan er bij mij in. Mijn doel in het leven is mijn studie afmaken, dokter worden, trouwen, kinderen krijgen en die goed opvoeden. Dit ben ik !


 

IMG_1691

Ik ben Judee. Ik houd van woorden en ik denk sneller aan eten dan aan jongens. Ik kijk naar drama’s in mijn vrije tijd. Ik zit op het VWO en mijn grootste droom is om later blij te worden. Mijn hobby’s zijn nadenken en eten. Jammer genoeg doe ik het ene meer dan het ander. Ik luister elke ochtend naar de radio, dat is een van de redenen waarom ik meedoe aan Chicks And The City. Ik weet namelijk niet wat ik later wil worden, maar waarom één kiezen als je meer kunt?!


Mijn naam is Zineb en ik ben 15 jaar oud.

Ik zit op het stc en dat is de school waar ik graag de opleiding voor mijn toekomstige beroep ook wil volgen…. trouwens ik wil stewardess worden. Alhoewel ik soms echt geen zin heb om zo vroeg op te staan…… Niet zeggen hoor, maar soms slaap ik stiekem in de les. Mijn droomland is DUBAI !! Als ik stewardess word komt mijn droom misschien wel uit, wie weet? Oh jaaa ik hou van drama. Soms zit ik weleens met mijn familie en dan doen we bijvoorbeeld verschillende personages na. Heel dramatisch, daar kunnen wij dus echt om lachen !! What about chicks and The City ? Chicks and The City is iets dat mijn aandacht trok, doordat ik er veel meiden van school mee bezig zag en het mij ook wel leuk leek. Het is ook echt een meidending… TE LEUK !


IMG_1697

Mijn naam is Cathy. Ik ben 16 jaar. Ik kom uit Hoogvliet en mijn hobby’s zijn voetbal en sporten in het algemeen. Ik wil later graag in de politiek of journalistiek. Het lijkt me heel leuk om mee kunnen praten over dingen die spelen. Een belangrijke eigenschap van mij is om me met dingen te bemoeien, maar ook gelijk op te lossen. En zo helder mogelijk te maken.

Ik doe mee met Chicks and the City omdat ik het leuk vind om maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken. Het is goed om problemen te bespreken met andere meisjes, zodat je dingen kan herkennen. We hoeven ons nergens voor te schamen of te denken dat iets raar is! Daar spreekt Chicks and the City mij aan!


E0977FC9-E8DB-43EC-A993-BA2BED73F344

Luister woensdag 7 juni naar de show over ‘de pedagogische mismatch’ die deze meiden hebben gemaakt. Chicks And The City is iedere woensdag te beluisteren tussen 19.00 en 20.00u op Radio Rijnmond 93.4FM. 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *