S04E03| De invloed van cultuur in opvoeding

S04E03| De invloed van cultuur in opvoeding


Normen, waarden en gewoontes verschillen per cultuur. Cultuur wordt vaak automatisch doorgegeven via de opvoeding. De diversiteit aan culturen in Nederland zorgt dus ook voor een veelzijdigheid aan opvoedstijlen. Hoe is het om te wonen in Nederland voor jongeren die worden opgevoed vanuit een andere cultuur? Welke verschillen zijn er? Hoe heeft het invloed op je leven? De jongens en meiden van het Centrum Voor Dienstverlening gaan hierover met elkaar in gesprek en delen hun persoonlijke verhalen.

Deze podcast aflevering is onderdeel van Chicks On Tour. Deze keer zijn het niet alleen chicks, maar we hebben ook een aantal enthousiaste boys aan tafel. Met deze groep jongeren zijn we aan de slag gegaan met filmen, presenteren en regie voeren en in vier weken tijd werken ze toe naar het maken van een eigen podcast.

Aan tafel zitten Mayra, Imane, Der en Youssef. Ook hebben Darian, Kazim, Busra, Sade, Darian en Nigel hard meegewerkt en meegedacht achter de schermen. Zij hebben ons laten zien ervoor te willen gaan, zich open te willen stellen, kwetsbaarheid te tonen en out of hun comfortzone te durven stappen. Tijdens de uitzending stellen ze elkaar vragen en gaan met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaring als het gaat om de opvoeding die zij gehad hebben. Wat hebben zij als positief ervaren? En wat willen of zouden zij graag anders doen bij hun eigen kinderen?

Chicks On Tour

Chicks On Tour (COT) is een project van Chicks And The City waarmee we in samenwerking met zorg- en welzijnsinstellingen onze media experience workshops geven aan jonge meiden in de leeftijd 15-25. De participerende meiden leren alles op het gebied van media en gezamenlijk werken ze aan hun eigen mediaproducties: een tv-aflevering, podcast en livestream. Onder begeleiding van mediamakers Natasja Morales en coördinator Suzanne Bruseker leren zij interviewen, researchen, filmen en presenteren.

De verschillende zorg- en welzijnsinstellingen, zijn o.a. WMO Radar en het Centrum voor dienstverlening (CVD).

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *