De Vrolijkheid bestaat 20 jaar en lanceert landelijke postercampagne

De Vrolijkheid bestaat 20 jaar en lanceert landelijke postercampagne

Stichting De Vrolijkheid bestaat 20 jaar! Om deze mijlpaal te vieren lanceert de stichting in december een landelijke postercampagne. In deze bijzondere campagne nemen jonge getalenteerde bewoners van asielzoekerscentra (azc) het hef in eigen handen en presenteren zich met een serie bonte portretten. Tot en met 28 december 2020 kun je de posters door heel Nederland bewonderen. 

De landelijke postercampagne is een uiting van het project de Beeld//Formers. Beeld/Formers zijn azc-bewoners in de leeftijd van 15-25 jaar, die door middel van zelfgekozen kunstdisciplines (dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst) hun eigen imago creëerden om zichzelf op eigenzinnige en unieke wijze te presenteren. Zo worden zij zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Eén van de posters uit de campagne.

In co-creatie met een professioneel team van beeldmakers en stylisten werkten de jongeren aan fotografische kunstuitingen. Samen ontwikkelden zij artistieke portretten en surrealistische beelden. Een deel van de foto’s is ook gemaakt met jongeren die wonen op het azc in Rotterdam!
Het project is ontwikkeld in samenwerking met fotograaf Petra Katanic, de stylisten van Foei Productions en de vormgevers Studio Harris Blondman

Stichting de Vrolijkheid

De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen met elkaar wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op bijna dertig azc’s realiseren! De stichting investeert al twintig jaar in de talentontwikkeling van jonge azc-bewoners. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Wil je meer weten over de missie van De Vrolijklijkheid? En wat jij kan doen om te helpen? Neem een kijkje op hun website!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *