SO5E06 De glimmende wereld van piercings

SO5E06 De glimmende wereld van piercings

Wanneer een piercing eenmaal geheeld is zien we alleen nog maar een glimmend stuk sieraad. Super mooi natuurlijk, maar wat gaat er allemaal aan vooraf? Hoe lang duurt het helingsproces van piercings en mag je zomaar op iedere leeftijd eentje zetten? Allemaal vragen die we in deze aflevering zullen beantwoorden.

Chicks On Tour

Deze podcast is tot stand gekomen vanuit het project Chicks On Tour! Met onze ‘Chicks On Tour’ reeks leren Chicks in een aantal weken hoe ze een professionele podcast kunnen maken. De meiden die deze aflevering mee hebben gewerkt zijn: Tamia, Lalique, Eleandra, Janae en Jenna. Droom jij er nu ook van om later een eigen podcast serie te starten of heb je ambitie om achter de schermen aan mediaproducties mee te werken? Laat het ons weten via: info@chicksandthecity.nl en wie weet zit jij binnen no-time bij ons aan tafel.

Piercings

Het nemen van een piercing mag niet op iedere leeftijd. Zo moeten jongeren van 12 tot 16 jaar toestemming krijgen van een ouder of voogd en moet de ouder ook aanwezig zijn als de piercing wordt gezet. Het zetten van piercings bij kinderen onder de 12 jaar is zelfs verboden!

We horen je al denken: ‘Huh maar als klein kind heb ik al een oorbel laten zetten.’ Ja, dat mag dan weer wel. Een piercing in de oorlel is de enige piercing waar geen strenge regels aan verbonden zijn wat betreft de leeftijd.

De plek, de grootte, de hoeveelheid …

Om achter alle ins en outs van het vak te komen gaan de Chicks in deze aflevering het gesprek aan met piercer Gijsje de Vries. Gijsje is 21 jaar en werkt momenteel als junior piercer bij piercingshop Queen of Rings in Rotterdam. Hoe oud was zij toen ze haar eerste piercing liet zetten? En kun je eigenlijk op alle plekken van je lichaam gepierced worden?

Dit en nog veel meer kan je vanaf vrijdag 23 juni luisteren via de Chicks And The City podcast op de bekende podcastplatformen als Spotify!

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *