Doe mee met ‘Verbreek de Stilte. Join the club en ontdek jouw verhaal!

Doe mee met ‘Verbreek de Stilte. Join the club en ontdek jouw verhaal!

Vind jij het leuk om in 2024 nieuwe meiden te leren kennen, meer te doen aan zelfontwikkeling en wil je een bijdrage leveren aan een bijzonder project? Sluit je dan aan bij ‘Verbreek de Stilte’, het nieuwe project van Chicks And The City voor jongeren van 15-25 jaar.

Ontdek de kracht van jouw geschiedenis
In het project ‘Verbreek De Stilte’ ga je onderzoek doen naar het koloniaal slavernij verleden van Rotterdam en de impact hiervan op jouw leefwereld vandaag de dag. Hoe werkt de geschiedenis door in het heden? Door middel van 4 verschillende workshops leer je jezelf en je omgeving nog bewuster kennen.

Wat staat je te wachten?
‘Verbreek De Stilte’ bestaat uit vier workshops waarin we samen verschillende thema’s rondom het slavernijverleden verkennen. In de eerste workshop brengen we gezamenlijk een bezoek aan de tentoonstelling ‘kolonialisme en Rotterdam’ in het Wereldmuseum.
In de tweede workshop brengen we een bezoek aan het Stadsarchief in Rotterdam en gaan we op zoek naar sporen van jouw eigen familiegeschiedenis in Rotterdam. In de derde workshop gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende thema’s die aan bod zijn gekomen.

Jouw stem, jouw verhaal
Als deelnemer aan ‘Verbreek de Stilte’ ga je niet alleen de diepte in, maar breng je jouw ontdekkingen ook naar buiten. In de vierde en laatste workshop ga je samen met de andere groepsleden een Vidcast maken (video-podcast) in de Chicks And The City studio. Ook lever je bijdrage aan een geschreven Manifest dat gemaakt wordt.

Word deel van iets bijzonders!
Spreekt bovenstaande jou aan, schrijf je dan nu in via dit formulier.
De workshopreeks start in het weekend van 20/21 januari. De overige workshopdata vind je in het aanmeldformulier.  

Dit project wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met welzijnspartner Dona Daria, een centrum voor Emancipatie, Participatie en Sociale inclusie.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *