S05E08 Gelijke behandeling op het werk!

S05E08 Gelijke behandeling op het werk!

In deze aflevering hebben we het over de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt door de jaren heen. Hierin spelen zaken zoals het glazen plafond, positie van de vrouw, kinderen, diversiteit en gender een rol in. Zo blijft het aantal vrouwen in hogere functies ook vandaag de dag nog steeds achter.

Daarnaast verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld per uur 13% minder dan hun mannelijke collega’s. Dit loonverschil is de afgelopen jaren, maar langzaam kleiner geworden. Maar waar ligt dit dan aan? En met welke thema’s en dilemma’s worden vrouwen op het werk geconfronteerd? Hierover zijn we in gespreek gegaan met Harriet Kos, zij is lerares op de Hogeschool in Rotterdam en geeft het keuzevak Vrouw en Carrière. Met dit vak maakt ze studenten bewust van rolpatronen en de actuele thema’s op het gebied van vrouwen en carrière. Een interessant keuzevak waarin je dus meer leert over een gelijke behandeling op het werk.

Ben jij benieuwd naar de aflevering? Deze is vanaf maandag 25 september online! Houd dus zeker onze website en Spotify in de gaten om geen enkele aflevering te missen.

Share This

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *