Goede Voornemens VERSUS Goede Resultaten!

Goede Voornemens VERSUS Goede Resultaten!

(Life)Coach Natalie Nateghi over goede voornemens;

Goede voornemens

Al een paar weken hoor ik mensen om me heen praten over hun goede voornemens.

Ik ga stoppen met roken, gezonder eten, meer sporten, afvallen, minder stressen, enz.

Toch weet ik dat een aantal van deze mensen de jaren hiervoor de zelfde voornemens hadden en het niet is gelukt. Wat is dat toch? We weten wat we willen, we beginnen vol goede moed en ergens in februari haken we af.

Het is ook nog niet zo makkelijk om onze vaste patronen te doorbreken en wel mogelijk. Als we ons goed voorbereiden en weten waar we naartoe willen werken, is de kans groter dat we ons doel behalen.

Alles begint bij een duidelijk, realistisch en haalbaar doel opstellen. Wat is je doel, hoelang geef je jezelf de tijd en hoe ziet je leven eruit wanneer jij je doel hebt behaald? Hoe voel je je dan? Wat zijn je positieve gedachtes als je daaraan denkt? Schrijf dit eens voor jezelf op, om de juiste start te maken. Wil je bijvoorbeeld afvallen, stel dan en haalbaar doel door vijf kilo als doel te stellen in plaats van meteen 10!

Daarnaast is het belangrijk dat als het je eens een dag niet lukt, je daarna weer gewoon verder gaat. Vaak denken mensen bij een misstap:” laat maar, ik heb het nu toch al verpest” en laten daarna alles los.

Als laatste tip: vind iemand die net als jij een goed voornemen heeft en steun/help elkaar. Deze extra steun kan je juist op moeilijkere momenten helpen.

Wil je professionele steun? Schakel dan een coach in, die jou helpt je doelen op de juiste manier te stellen en jou motiveert en stimuleert. Maak een vrijblijvende afspraak voor een intake waarin we samen een plan maken, zodat jij je goede voornemens deze keer zeker gaat behalen.

 

Natalie Nateghi is (Life)coach bij haar bedrijf Puur in Staat.

11888047_906694232733510_5645872372676140897_n

Puur In Staat biedt ondersteuning aan bedrijven en mensen om vanuit hun eigen kern hun doelen te bereiken.

Naamloos

”Opnieuw verbinding maken met de kern, maakt dat de toekomst weer duidelijk wordt. Wanneer de verbinding met de kern is gevonden komt er weer beweging. Vanuit die beweging wordt er gekeken naar de ambities en hoe dat vormgegeven gaat worden om succes te behalen”

www.puurinstaat.nl

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *