25 OKTOBER: Hé, pssst…

25 OKTOBER: Hé, pssst…

Wist je dat in Rotterdam maar liefst 84% van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar te maken heeft met seksuele straatintimidatie?* Een bizar hoog aantal.

Na het heftige nieuws over de dood van Anne Faber is de discussie omtrent veiligheid op straat flink opgewaaid. Vrijwel iedereen is van mening dat ook jonge vrouwen onbezorgd op straat moeten kunnen lopen, ook als het al donker is. Helaas voelen veel vrouwen zich helemaal niet veilig wanneer zij alleen over straat lopen of uitgaan s’avonds.

Is het dan echt zo onveilig? En wat kunnen we doen om de veiligheid te vergroten? Er zijn heel veel vragen omtrent dit onderwerp en deze bespraken we met Kita Badloe en Loubna Laabid. Kita is al meer dan 25 jaar werkzaam bij de politie en werkt in het gebied Cool Noord Rotterdam, waar genoeg levendigheid is, maar ook problematiek.
Loubna is wijkagent geweest in het Oude Westen in Rotterdam. Met al haar ervaring op zak geeft ze nu les op scholen over loverboys en ‘uitreizende studenten’.20171018_154642 (1)

Wat is straatintimidatie precies? Seksuele straatintimidatie manifesteert zich in verbale, non-verbale en fysieke toenadering van vrouwen. Het varieert van ‘naroepen’ tot ‘sisgeluiden’, schelden (naroepen met ‘hoer’), nastaren, achterna lopen en in het nauw drijven.

Het thema straatintimidatie is vaker aan bod gekomen bij Chicks And The City. Zo spraken we eerder met Gaya Branderhorst van het burgerinitiatief straatintimidatie.nl en met Iris van der Heijden van Stichting Stop Straatintimidatie .

Woensdag 25 oktober bespraken we dit onderwerp opnieuw. Dit keer met wijkagenten Kita en Loubna. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

* In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft de Erasmus Universiteit (EUR), i.s.m. Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, een grondig en grootschalig onderzoek uitgevoerd naar seksuele straatintimidatie. Lees hier de resultaten en de aanpak van de gemeente Rotterdam

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *