‘Het Stille Meisje’ van Natasja Morales vereeuwigd in #RotterdamSchrijft bundel

‘Het Stille Meisje’ van Natasja Morales vereeuwigd in #RotterdamSchrijft bundel

In Rotterdam trapten wij het jaar 2018 schrijvend af met de schrijfwedstrijd #RotterdamSchrijft! Lees- en schrijfplatform Sweek organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met de bibliotheek Rotterdam en boekhandel Donner. Uit meer dan 250 deelnemende verhalen selecteerde een vakjury 40 finalisten. Op 24 april werden zes prijswinnaars bekend gemaakt. Alle verhalen van de finalisten, winnaars en ambassadeurs zijn verzameld in een speciale bundel. Momenteel staat deze bundel op nummer 8 in de Donner Top-fictie lijst! Ook het verhaal van onze eigen Natasja Morales is in deze bundel is opgenomen.

Tot 12 maart 2018 kon iedere Rotterdammer zijn of haar verhaal insturen via Sweek. Maar hoe krijg je Rotterdammers nou enthousiast om aan het schrijven te gaan? Door een aantal prominente Rotterdammers uit te roepen tot #RotterdamSchrijft ambassadeurs! Denk aan burgemeester Aboutaleb, de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte en storyteller Sonya Dias. En onze eigen Superchick Natasja Morales. Als de vrouw achter het meiden radioprogramma Chicks And The City en coördinator Schrijven van SKVR is zij de uitgelezen persoon om deel te nemen als ambassadeur en jurylid.

 “Ik vind het geweldig om als vrouw achter het meiden radioprogramma Chicks And The City en coördinator schrijven van de SKVR deel te nemen aan deze mooie schrijfwedstrijd #RotterdamSchrijft! Taal en communicatie zijn belangrijk en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat weet ik maar al te goed en daarom heb ik een persoonlijk verhaal gedeeld voor deze wedstrijd. Ik hoop hiermee jongeren te inspireren door te zetten, ook als het even niet mee zit” – Natasja Morales

Als ambassadeur schreef Natasja een verhaal over haar eigen ingewikkelde relatie met ‘taal en communicatie’. Wie elke woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur naar Chicks And The City luistert, kent Natasja natuurlijk als de presentatrice met een vlotte babbel. Het is dan ook moeilijk te geloven dat zij vroeger stotterde. In haar verhaal ‘Het Stille Meisje’ deelt zij deze strijd met ons. We volgen haar transformatie van ‘verlegen stotterend meisje’ naar de ‘uitgesproken powervrouw’ die wij vandaag de dag kennen. We geven we je alvast een kleine sneak preview:

“Ik voelde de tranen opkomen en daarmee had ik er, naast het voorlezen, nog een uitdaging bij, namelijk mijn tranen inhouden. Want wat is erger dan luisteren naar een stotterend persoon met een leesbeurt? Juist, luisteren naar een stotterend persoon met een leesbeurt dat huilt…Dat moest ik ten allen tijden proberen te voorkomen, vond ik op dat moment. Ik stotterde en werd daar al mee gepest op school dus dat huilen kon ik er echt niet bij hebben. Wat een battle is dat geweest….”- ‘Het stille meisje’ van Natasja Morales.

Hoe is Natasja over haar stotteren heen gekomen? In de bundel Rotterdam Schrijft vind je het gehele verhaal terug. Deze bundel is een #musthave voor iedereen die van Rotterdam houdt! De diverse verhalen nemen je mee in het Rotterdam van voor, tijdens en na de oorlog. Je leest over de ervaringen van oude en nieuwe Rotterdammers en kunt genieten van de odes aan ons Roffa, Rotjeknor en 010.

Daarnaast gaat de opbrengst naar initiatieven die laaggeletterdheid in Rotterdam bestrijden. Dus haal jouw exemplaar voor €17.50 bij Donner of via de webshop van Sweek!

 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *