Het stille meisje #RotterdamSchrijft

Het stille meisje #RotterdamSchrijft

De Bibliotheek is in samenwerking met Sweek een schrijfwedstrijd gestart onder de naam #RotterdamSchrijft.

natasjaNatasja Morales is een van de ambassadeurs en heeft zelf ook een verhaal geschreven. Jullie kennen haar allemaal als presentatrice van Chicks and the City, maar ooit was Natasja een stil stotterend meisje dat in de klas het liefst niet gezien en gehoord wilde worden. Hoe groeide Natasja van het stotterende meisje in de klas naar de Rotterdamse powervrouw die ze nu is, met haar eigen programma op Radio Rijnmond? Lees hier haar ambassadeursverhaal ‘Het stille meisje’.

 

Natasja: “Ik vind het geweldig om als vrouw achter het meiden radio programma Chicks And The City en coördinator schrijven van de SKVR deel te nemen aan deze mooie schrijfwedstrijd  #RotterdamSchrijft! Taal en communicatie zijn belangrijk en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat weet ik maar al te goed en daarom heb ik een persoonlijk verhaal gedeeld voor deze wedstrijd. Ik hoop hiermee jongeren te inspireren door te zetten, ook als het even niet mee zit” 

Andere ambassadeurs zijn: Julie Mol, Sander Grip, Sonya Dias, Chinouk Thijssen, Alex Dabrowski, Christopher Blok, Leo van de Wetering, Emma Clemens, Ahmed Aboutaleb,  Shantie Singh, Derek Otte, Elten Kiene, Royston Drenthe en Theo Kemperman. Allen schreven zij ook een verhaal, je kan de verhalen terugvinden op de website van #RotterdamSchrijft.
Ben jij gek op Rotterdam en schrijf je zelf ook graag? Doe dan ook mee met #RotterdamSchrijft. De enige voorwaarde is dat je een verhaal schrijft dat met Rotterdam te maken heeft. Dit kun je opvatten in de breedste zin van het woord. Heb jij bijvoorbeeld een idee voor een thriller die zich afspeelt in Katendrecht? Of voor een gedicht over een studentenhuis in Kralingen? Of misschien wil je vertellen wat deze stad voor jou betekent? Een essay over de haven of het oorlogsverleden? Alle verhalen, fictie en non-fictie, met als thema Rotterdam zijn welkom. Ga samen met de ambassadeurs de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal van Rotterdam in minder dan 2.000 woorden! Natasja zit trouwens ook in de jury van de schrijfwedstrijd.

Bekijk voor meer info de website: https://www.rotterdamschrijft.nl

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *