huiscolumnicht Mels

huiscolumnicht Mels

Beste Iedereen,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen. Voor mij was 2016 het jaar van terugkijken, uithuilen en wonden likken. Veel rust, reinheid & regelmaat en ik kan je vertellen dat het een mens helpt. In het verleden was ik druk, hysterisch en had weinig tijd voor alles dat ik met beide handen liet vallen. Nu ben ik een stuk rustiger en weet ik wat ik ga doen in 2017, maar natuurlijk wel met de bekende Mels humor en eerlijkheid !

Nu ga ik het eens eerlijk over voeding hebben. Hoe lelijk is het dat mijn zus haar voor en achternaam in chocoladeletters kan eten en geen gram aankomt? Al zou ze onze hele stamboom naar binnen duwen in letters zonder te kauwen? .. GEEN GRAM! .. Ik daar integen .. Ik lik aan een geroosterde pijnboompit en ik pas broekmaat 38 alleen nog maar als ik horizontaal naar adem hap en huil ..

Vroeger kwam Oprah op tv. Oprah was en is een instituut .. Wat deze vrouw vertelde namen we voor lief .. Het was immers Oprah en uit ‘Amerika’ dus tja? … Oprah vertelde ooit op tv; “Ik ben zo dik omdat ik een EMOTIE ETER ben” … Nou?!! Heel mijn straat huilde mee .. het kon niemand meer iets schelen. Wij ‘iets te dikke’ huisvrouwen zijn dus dik omdat we zo emotioneel zijn .. meer niet! We eten bij lachen, verdriet, irritatie, zielige tv, vervelende kinderen, omdat Oprah het nu eenmaal heeft gezegd .. In de buurt gingen de te krappe spijkerbroeken uit en werden ingeruild voor de legging … Zo is Schiedam eigenlijk ontstaan.

 

Op een dag zat iedereen lekker in zijn vel voor de buis in de ochtend te wachten op het nieuwe seizoen van Oprah. De mensen vielen van hun stoelen toen zij (onze gezellige dikke Oprah) ineens de HELFT was van wat ze was, een trapje zagen afkomen .. achter haar had het secreet een karretje met vet; het aantal kilo’s wat ze was afgevallen in vet. Amerika juichte maar Schiedam huilde .. EN NU?

 

In deze tijd kwam er een man die ons kon laten afvallen doormiddel van wijn De heer Montignac  .. Je moest wijn drinken met verschillende  peperdure artikelen  van zijn eigen wijn en boodschappen lijn.  Tja .. Nu zijn we in Schiedam niet armlastig, maar die flessen waren niet te betalen. Ik kan me herinneren dat de plaatselijke slijterij goede zaken heeft gedaan en dat we in Schiedam allemaal heel veel afvielen .. Dit kwam omdat alle huisvrouwen te dronken waren om te koken en die wonder crackers waar je zo van af zou vallen, heel het week budget innamen. Deze gebeurtenis had ook bijna de legging de das om gedaan.

Sonja Bakker .. Het fenomeen. In Schiedam en in heel Nederland was dit de nieuwe blanke Oprah .. Afvallen zonder te bewegen en dan nog gewoon met de plaatselijke boodschappen van de Albert Heijn. Alsof de nieuwe Messias was geboren. Deze vrouw heeft mij geleerd dat ik gevarieerd moet eten en dat het leven zonder te veel mayonaise ook te doen is. Sonja was eerlijk, puur en toegankelijk .. Sonja is nu rijk, binnen en … nog rijker .. toch vond ik dit fijn afvallen. In Schiedam stierf onze Sonja een langzame dood en klinken de woorden SAS dag en “pleur je op met dat gekke gedoe” weer als vanouds ..

De laatste die ik ga benoemen zijn de SHAKES .. Je hebt ze in veel vormen en smaken. Het is vaak in het begin erg stoer om te zeggen “Nee, gaat prima .. ik kom er wel mee weg” .. Ik behoor niet tot deze groep. Na twee dagen was ik het zat. Tijdens een gesprek liet ik een boer en we zaten beide onder de bananen shake. De man in kwestie kon er hard om lachen, maar ik schaamde me dood .. dit ook omdat het zelfde was gebeurd op een plaats waar de zon nooit schijnt zeg maar .. TJA! ..

Dan nu .. We kunnen geen blad openslaan en zien we mensen druk in de weer met verschillende soorten “gezonde” zaden .. Nu zijn er heel veel meisjes mee aan de slag gegaan die aan de grachtengordel van Amsterdam wonen en er niet bij vertellen dat de boodschappen bijna net zo duur zijn als de gemiddelde hypotheek .. Is het dit waard? Zelf had ik pas (omdat ik graag mee ga in zo’n hype) crackers gemaakt zonder koolhydraten. De verschillende producten die ik netjes had gekocht bij een zure vrouw in een reformwinkel waren ook niet goedkoop, maar te doen … Nu nam ik net een hap van mijn, dan al niet zo goed gelukte, crackers … Komt er iemand naast me zitten die me even fijn gaat vertellen dat ik andere zaden moet gebruiken en dat ik nu echt gewoon onzin zit te eten en dus gewoon dik ga worden … IK KON WEL JANKEN .. dit waren de enige een beetje gelukte van m’n drie rondes “DUURZAAM” crackers bakken .. ZUUR!!!! … Ik moest dit weg kauwen met een kroket en een glas volle melk ..

Mijn voornemen voor 2017 zal dan ook zijn :

Heerlijk gezond eten met vrienden in welke staat van emotie we dan ook mogen zijn, gezellig met een wijntje .. Of heerlijk aan de hamburger met een milkshake .. Hoe dan ook … eten is belangrijk, vreten is ongezond!

foto

Ik wens jullie een heel fijn en mooi 2017

Mels

Mels schuift woensdag 30 november aan bij de chicks boulevard show waar de sappigste showroddels worden besproken. Luister woensdag tussen 19.00u en 20.00u naar Chicks And The City op Radio Rijnmond 93.4 FM. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *