10 JANUARI: IFFR Young Selectors

10 JANUARI: IFFR Young Selectors

Het International Film Festival Rotterdam komt er weer aan!  Tijdens het event wordt Rotterdam omgetoverd tot een opwindende filmstad. Afgelopen editie waren er ruim 300.000 bezoekers en zo’n 2500 nationale en internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten).

 

Grote kans dus dat jij een van die bezoekers bent geweest! Maar ken jij ook IFFR Young Selectors al?

 

IFFR Young Selectors bestaat uit vier leden: Marije, Yacine, Oseno en Sofie. Samen zijn zij een collectief van jonge, creatieve Rotterdammers met een voorliefde voor film. IFFR Young Selectors organiseert evenementen voor jong Rotterdam die interesse hebben in cultuur en film. Zij proberen het medium film toegankelijker te maken voor jongeren. Het viertal selecteert de film, locatie en randprogrammering waarvan zij denken dat dit het jongeren publiek meer zal aanspreken. Zo hebben ze evenementen georganiseerd in WORM en MONO.  Aankomend evenement zal gedurende het International Film Festival 2018 zijn.

 

De 47ste editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 24 januari t/m 4 februari 2018. En op 2 februari vindt het event van de IFFR Young Selectors plaats. Het volledige programma wordt op 17 januari op deze website bekendgemaakt. Houd de Facebookpagina en Instagrampage van de IFFR Young Selectors in de gaten voor meer informatie!

 

Woensdag 10 januari waren Marije en Oseno van de Young Selectors te gast bij Chicks and the City, ze vertelden ons meer over hun event en werkzaamheden. Heb je hem gemist?  Luister de show dan  hieronder terug! 

foto, credits by Sandra Zegarra Patow

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *