Ik ben fan!

Ik ben fan!

De Nederlandse Danielle van Grondelle is het meest bekende plus-size model van het moment die het volledig aan het maken is in o.a. New York.

t5

Eind 2015 haalde ze alle kranten met het nieuws dat ze tijdens de Fashion Week in New York met haar maat 42 op de catwalk mocht verschijnen. Curves op de catwalk waren nog nooit eerder vertoond. Een unicum!

Het is alweer 9 jaar geleden dat Danielle voor het eerst bij mij te gast was bij Chica Radio van Funx (voorloper van Chicks And The City) en het zat toen al in de lucht: deze dame gaat het ver schoppen!

Hoe is het allemaal begonnen? Op haar 14e werd Danielle gescout als regulier model maar ondanks het feit dat ze heel slank was, waren haar heupen nog altijd te breed. Zelfs na een aantal dieëten lukte het niet om de juiste centimeters te krijgen. Haar vader vertelde haar dat ze nooit haar dromen moet opgeven en voorspelde dat er een dag zou komen dat de mode industrie zich aan haar zou gaan aanpassen.

Hij heeft gelijk gekregen want ze is nu 1 van de meest succesvolle plussize modellen en werkt al 10 jaar fulltime in deze branche.

In een vorig leven (21 jaar geleden alweer!) deed ik ook modellenwerk.

Foto 23-02-16 21 59 29   Foto 23-02-16 21 59 17 Foto 24-02-16 16 34 03

Ik werd onder de categorie ‘’specials’’ (modellen die nergens onder te scharen zijn) geplaatst en kreeg af en toe een klus, maar de echte grote opdrachten bleven uit. Ik kwam daar niet voor in aanmerking door mijn maten en lengte maar dacht “Change is gonna come!’’

Daarom ben ik een super, mega fan van Danielle van Grondelle! Zij is het bewijs dat het anders kan en dat ‘’een maatje meer’’ prachtig is. Als je in iets gelooft, ga er dan voor, durf te dromen en je dromen waar te maken (“the sky is the limit”)!

Danielle van Grondelle is heel even in Nederland en is daarom woensdag 24 februari te gast bij Chicks And The City waarna ze weer zal terug vliegen naar Amerika! Dus mis het niet!!

XxX

 

Natasja Morales

Chicks And The City Radio

 

 

 

 

 

 

 

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *