“Ik ga dit jaar minder vlees eten, doe je mee?” #powertotheveggies #CO2dieet

“Ik ga dit jaar minder vlees eten, doe je mee?” #powertotheveggies #CO2dieet

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op! Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Houd je het nog vol? Of ben je juist nog op zoek naar een concreet doel voor het komend jaar? Laat je in het laatste geval inspireren door onze eigen Natasja Morales. Haar missie voor 2021 is: minder vlees eten. Doe je met haar mee?

“Ik ben Natasja Morales, programmamaker en initiatiefnemer van Chicks And The City meiden media in Rotterdam, en ik ga dit jaar minder vlees eten! Doe jij mee?

Vroeger was het heel normaal om elke dag vlees te eten, het hoorde er gewoon bij. Maar inmiddels weten we beter, toch? Naast het feit dat het beter is voor je gezondheid, is het ook voor het milieu beter. Vlees heeft namelijk een grote klimaatimpact. Als Nederland het klimaatakkoord van Parijs wil halen (40 procent minder CO2-uitstoot in 2030), moeten we ook de uitstoot van broeikasgas door voedselconsumptie beperken. 

We hoeven echt niet allemaal te stoppen met vlees eten, maar beseffen dat je niet elke dag vlees hoeft te eten, zou al zo veel schelen. Ik noem het een CO2-dieet want wist je dat, als je 2 dagen geen vlees eet, je qua CO2-uitstoot een auto rit van Rotterdam naar Leiden bespaard, dat is nog eens een nuttig dieet!

Ik daag jou uit om 3 maanden lang maximaal 2x per week vlees te eten! Gelukkig zijn er superveel vleesvervangers te vinden en zijn er steeds betere vega kookboeken. 

Ik zou het supertof vinden als je meedoet aan mijn challenge! Schrijf je hier in en ik houd je op de hoogte over hoe het gaat en deel m’n tips & favoriete recepten met je.”

Natasja’s poster voor de campagne

Rotterdamse Resoluties

Natasja’s persoonlijke missie maakt onderdeel uit van de campagne ‘Rotterdamse Resoluties’. Een initiatief van de gemeente Rotterdam, Groenemorgen, Impact Express, OPEN Rotterdam en Rotterdam circulair. Bekende en minder bekende Rotterdammers delen hun groene en duurzame voornemens voor het komend jaar met elkaar. Door middel van challenges dagen zij anderen ook uit om met hen mee te doen. Zo is de challenge van Natasja: “De komende drie maanden maximaal 2 x per week vlees eten.” DJ en Evenementenorganisator Karim Soliman gaat de komende tijd geen nieuwe spullen kopen en zangeres Sabrina Starke gaat in 2021 haar eigen voedsel verbouwen. Vanaf 1 februari starten alle challenges! Neem een kijkje op www.rotterdamseresoluties.nl voor meer informatie en sluit je aan bij een van de missies.

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *