interview met PlusSize super model Danielle van Grondelle

Super Chick Danielle van Grondelle is een succesvol plus model, men noemt haar ook wel het “plussize zusje van Doutzen Kroes’’.

Zij is het eerste Nederlandse plussize topmodel die het aan het maken is in New York. 

Danielle heeft maat 40/42 en is een role model voor veel meiden, omdat schoonheid in alle maten komt!

De chicks stellen haar enkele vragen over haar leven als succesvol plussize model.

AiYKtWLGfRmQ11_5g4hcFD3LejHGt3VnSJLbw7JxgsY,qoH0e36lO_MXn5BCeEU3mpIalEUcAT1Ralolei0AdqE

Wie is Danielle?

Ik ben Danielle van Grondelle, ik ben een internationaal fulltime plusmodel. Ik kom uit Rotterdam en woon nu voor mijn werk sinds 2,5 jaar in New York.

 

Hoe noemen jouw vrienden jou?

Misschien een beetje saai maar mijn vrienden noemen me meestal Daantje.

 

Wat doe je precies?

Ik ben plusmodel, dat is model maar dan met ‘curves’. Ik heb maat 42 wat een gemiddelde maat is in Nederland maar omdat de gewone modellen zo slank zijn noemt men ons ‘’plussize’’. Ik hoop dat ze in de toekomst ons gewoon modellen zullen noemen want we doen het zelfde werk als onze slanke collega’s en die noemen we ook geen minsize models 😉

t5     femina3

Heb je nog tijd voor hobbies?

Ik heb modevormgeving gestudeerd aan de KABK en ben vaak met ontwerpen en styling bezig. Ook vind ik het heerlijk om kleding en sieraden te ontwerpen. Mode is echt iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kan, en ik wil er ook graag anders dan anderen uitzien.

 

Hoe ben je jouw model carrière begonnen?

Op mijn 14e werd ik gescout als regulier model maar ondanks dat ik toen heel slank was, waren mijn heupen toch altijd nog te breed. Na een aantal diëten lukte het steeds niet om de juiste centimeters te krijgen. Teleurgesteld dacht ik dat ik mijn droom moest opgeven. Mijn vader zei toen tegen mij dat je nooit je droom moet opgeven en voorspelde dat er een dag zou komen er dat de mode industrie zich aan mij zou gaan aanpassen. En hij heeft gelijk gekregen want ik ben nu 1 van de meest succesvolle plussize modellen die er zijn in Nederland en werk al 10 jaar fulltime als model!

 

Zie je jezelf als een role model voor jonge meiden met een maatje meer?

Jazeker, ik krijg heel vaak mailtjes en berichtjes op Facebook van jonge meiden die blij zijn om eindelijk wat meer curves in de modebladen te zien. Ik hoop dat ik ze kan meegeven om niet zo hard te zijn voor zichzelf en dat schoonheid in alle vormen en maten komt!

 

Waarom vind je je werk zo leuk?

Ik werk met hele creatieve mensen en we maken samen op de set de mooiste dingen. Ik geniet van de nieuwe indrukken die ik elke dag krijg. Ook vind ik het heel belangrijk om een curvy rolmodel te zijn, het is belangrijk om je natuurlijke shape/ vormen te omarmen.

Dus ben je slank dan is dat prachtig en ben je curvy dan is dat net zo prachtig, maar jezelf uithongeren om iets te zijn wat je niet bent, is nooit mooi…

Cathrine Westergaard 18

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit ?

Mijn werkdagen beginnen erg vroeg, als we op locatie zijn wil de fotograaf vaak foto’s schieten bij het eerste licht en dat wil zeggen dat ik dan al om 4:30 uur in de makeup zit. Vaak maak ik lange dagen omdat er veel werk in gaat zitten om het perfecte beeld te creëren.

 

Het is heus niet allemaal glitter en glamour en het is hard werken, dat geloven we, maar kan je toch wat glitter en glamour dingen opnoemen die op je pad komen door deze coole baan?

Ik mag reizen over de hele wereld en kom op de mooiste plekjes. Ik had laatst een reisje naar Kaapstad waar we verbleven in een villa met uitzicht op de tafelberg. Er was een privé chef en we hadden een heel gezellig team. Dat zijn wel van die momenten dat je jezelf even moet knijpen om te kijken of je niet droomt.

 

Wat is het tofste dat je ooit hebt meegemaakt door deze geweldige baan?

Ik heb dit jaar meegelopen met de Isabel Toledo fashionshow tijdens de New York Fashionweek. Het was voor het eerst dat ze curvy modellen gebruikten op de catwalk. Ook mijn feature in Vogue Italia was natuurlijk te gek, ik ben echt trots dat ik als Rotterdams meisje zulke mooie dingen mag meemaken.

 

Hoe hou jij je staande in deze harde wereld (want dat is het toch?)

Ja het is erg zwaar om op dit niveau mee te draaien, ik ben zo vaak alleen op reis en ben bijna altijd ver van m’n familie en vrienden. Ik heb hele fijne mensen om me heen, ik geloof dat dat het gene is waar het om draait in het leven. Een goed supportsysteem is heel belangrijk en ik heb die oplaad momentjes met m’n familie en vrienden dan ook echt nodig.

10881450_10152523152606674_660565431_n 10887773_10152523152601674_998728534_n

(Privé selfies van Danielle:  friends& family)

 

Je hebt een geweldige baan! Maar wat zou je nog willen bereiken? Wat is je droom?

Ik wil in mijn carrière als plusmodel heel graag nog een grote beautycampagne binnenslepen en ook de cover van de Vogue staat hoog op mijn lijstje. Verder gelukkig en gezond leven met alle mensen van wie ik hou om me heen. Ik droom ook van mijn eigen kledinglijn later en ik zou heel graag een progamma maken waarin ik vrouwen help om zich lekkerder in hun vel te voelen.

 

Heb je goede voornemens voor 2015?

Mijn goede voornemen voor 2015 is dat ik dit jaar mijn blog www.dvgstyle.com ga beginnen!

 

Heb je een (gouden) tip voor alle ambitieuze jonge Chicks die luisteren of jouw verhaal lezen?

“Don’t be your own worst critic” (jonge) vrouwen zijn vaak zo hard voor zichzelf en dat is niet nodig. Je wilt later niet terugkijken op je oude foto’s en denken had ik nou maar toch die bikini gewoon aangedaan want wat zag ik er prachtig uit.

Schoonheid komt voor in alle vormen en maten, wees jezelf en omring je met fijne mensen.

 

Danielle van Grondelle voor Chicks And The City

 daan

Zodra Danielle in Nederland is, zullen de chicks haar uitnodigen om weer eens in de show te gast te zijn! Danielle is 3 keer te gast geweest en de chicks kunnen niet wachten haar nog een keer live te spreken! We keep you posted!

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *