JONGEREN EN DE VERKIEZINGEN: TO VOTE OR NOT VOTE?

JONGEREN EN DE VERKIEZINGEN: TO VOTE OR NOT VOTE?

To vote or not vote? Over drie weken staan de verkiezingen weer voor de deur. Dit jaar mogen maar liefst 850.000 achttienplussers voor het eerst hun stem uitbrengen. Deze groep alleen al, is 13 zetels waard! Breng jij 15 maart ook jouw stem uit?

Het is een feit dat de opkomst onder 18 tot 25 jarigen helaas niet heel hoog is. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 waren de meeste- niet stemmers dan ook de jongeren. Dit jaar zijn er een aantal initiatieven gestart die jongeren naar de stembus willen krijgen: het voorstel Stembureau op scholen en het event Act Upon sessie: TO VOTE OR NOT VOTE.

Stembureau op scholen Zo is er een gezamenlijk voorstel van de Nationale Jeugdraad, jongerenorganisatie IZI Solutions en Ben & Jerry’s om stemlokalen te openen op diverse mbo- en hbo- scholen (NRC.nl, 2017). Op scholen zijn er juist veel jongeren te vinden die mogen stemmen. In Rotterdam is het Albeda College al van de partij.

Act Upon sessie: TO VOTE OR NOT VOTE: Waarom stem jij wel of niet? Hoe kijk jij aan tegen politiek? En moeten we het systeem veranderen van binnenuit, of juist door eromheen te gaan? Deze vragen komen dinsdagavond allemaal aan bod tijdens de eerste Act Upon sessie: TO VOTE OR NOT VOTE. Dit event is een samenwerking tussen het HipHopHuis en VOTE2017. Hier komen ReaZun, Blaxtar, YMP en Clarice Gargard samen om in gesprek te gaan over de pros & cons van het stemmen. Stephanie Afrifa is de host van de avond. De inloop start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Toegang is gratis! Het event vindt plaats in het HipHopHuis in Rotterdam ( Delfstestraat 19 a). Je kunt je nog aanmelden via de Facebook

VOTE2017 is een initiatief van Get Me and GLAMCULT, supported door Stichting Democratie en Media. Meer informatie klik hier.

Share This

About the author

Anne

Anne Gozoglu is al vele jaren betrokken bij Chicks and the City. Nog voordat zij bij radio FunX als producer aan de slag ging, kwam zij via haar opleiding in contact met Chicks and The City. Daarnaast heeft zij onderzoek verricht naar de luisteraars van Chicks and the City. Momenteel richt zij zich op de social media activiteiten rondom de show, redactie/productie werk en begeleidt de deelnemende chicks wanneer dat nodig is.

View all articles by Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *