8 NOVEMBER: Koken tegen eenzaamheid

8 NOVEMBER: Koken tegen eenzaamheid
Wie kan er nu écht lekker koken? Je oma natuurlijk! Dat besefte Mark zich ook en al snel was Oma’s Pop-up geboren.

 

Mark moest namelijk als schoolproject een onderneming starten en toen hij weer bij zijn oma ging eten vertelde ze dat ze soms toch echt wel eenzaam is. Dit in combinatie met de heerlijke gehaktballetjes van oma die hij elke week voorgeschoteld krijgt, bracht hem op een idee: koken om de eenzaamheid te bestrijden.

 

Inmiddels is de stichting Oma’s Pop-up al twee jaar actief. Ze zetten eenzame ouderen in hun kracht, door ze gezellig te laten koken voor gasten van een restaurant om eenzaamheid tegen te gaan. Na het bereiden van de maaltijd, schuiven de ouderen aan tafel tussen de gasten om zo sociaal contact te stimuleren. Op die manier heeft de stichting al verschillende evenementen georganiseerd. Deze gasten moesten via de website reserveren en konden op die manier aanschuiven aan tafel. Tegenwoordig doet Oma’s Pop-up het iets anders, door gebrek aan tijd vanwege het afstuderen van de oprichters, zal Oma’s Pop-up enkel op aanvraag werken voor bedrijven. Uiteindelijk hoopt Oma’s Pop-up weer regelmatig avonden te organiseren voor particulieren in samenwerking met andere organisaties.

 

Oprichter Mark was woensdag 8 november samen met zijn oma An Hedriks (82) te gast bij Chicks And The City om meer over dit toffe initiatief te vertellen. De chicks Wissal en Amel presenteerden mee. Check onze meet the chicks pagina om wat meer over onze chicks te lezen. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug!

23501016208_2a0e5d86c2_k

Foto: Oma’s Pop-up en Puck de Quant

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *