La Cuisine Mama: ‘oude gerechten in een nieuw jasje’

La Cuisine Mama: ‘oude gerechten in een nieuw jasje’

Het maakt niet uit hoe oud je bent, mama’s eten blijft het lekkerst! Dat moeten de heren achter La Cuisine Mama ook hebben gedacht.

Zondag 17 februari vond de allereerste editie van La Cuisine Mama plaats in Noah Rotterdam. Radiochicks Lorainne en Ashanti waren aanwezig. Whoop Whoop??

Radiochick Lorainne ?

Zeven gerechten in vier gangen
De gehele avond stond in het teken van de meest lekkere en authentieke gerechten uit zeven verschillende landen: Mexico, Portugal, Amerika, Argentinië, Madagaskar, Japan en last but not least Algerije. De chef-koks leerden de gerechten van hun eigen moeders en van andere moeders in hun omgeving. Vervolgens maakten zij zich deze gerechten eigen om deze te serveren aan hun gasten.

Wat dit concept extra bijzonder maakt, is de hele beleving eromheen. Zo werden de drankjes afgestemd op de gerechten en landen van herkomst. Op die manier voelde het net alsof je je in Mexico of Japan bevond.

“Rotterdam is magisch”
Maar hoe is nou eigenlijk het idee voor dit bijzondere concept ontstaan? Lorainne vroeg het aan bedenker en chef-kok Younes Bouzalmat. Samen met zijn goede vriend Rivaldo (ook kok) kwam hij op het idee voor La Cuisine Mama. De heren dachten terug aan hun eigen jeugd en het eten die hun moeders voor hen maakten. Na een paar brainstormsessies was La Cuisine Mama geboren. “Wij wilden de ‘oude’ gerechten uit onze jeugd in een nieuw jasje steken”, vertelt Younes.

En omdat ze zelf Rotterdammers in hart en nieren zijn, kon het dan ook niet anders dat de allereerste editie gewoon hier in 010/Roffa moest plaatsvinden. “We zijn zelf Rotterdammers! Rotterdam is magisch”.

De heren in actie ? ? ?

Team Moeilijke eters vs. Team Makkelijke eters
Ook onze radiochicks mochten lekker smullen van het eten. De meiden kwamen zelf tot nieuwe inzichten over zichzelf. Zo blijkt dat Lorainne best wel een moeilijke eter is. Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet, zoals het bekende spreekwoord luidt. Toch viel een van de gerechten heel goed in de smaak bij Lorainne. Het gerecht uit Amerika (gefrituurde kippendij in tempura beslag met een Mango Chutney en zoetzure ananas) wist uiteindelijk haar hart te stelen. Ashanti blijkt juist een vrij makkelijke eter te zijn. Zij vindt het wel leuk om een beetje te experimenteren met eten. Haar favoriete gerecht kwam uit Madagaskar; een pastagerecht met vis.

Wat vonden de bezoekers van de avond? En welke gerechten vielen bij hen goed in de smaak? Je hoort het antwoord op deze vragen en meer in het Chicks report hieronder!

Chicks report: La Cuisine Mama
Algerije: Kokos garnalen met couscous, wortels en zoete pruim?

Op zondag 31 maart vindt de tweede editie van La Cuisine Mama plaats. Volg La Cuisine Mama op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *