LEAD YOUR FUTURE: THE KICK-OFF

LEAD YOUR FUTURE: THE KICK-OFF

The future is female! Woensdagmiddag vond in de aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam de kick-off plaats van het project Lead Your Future. Er waren wel zo’n 500 meiden oftewel 500 toekomstige leiders aanwezig. Bij zo’n tof project gericht op ‘girl power’ kon Chicks And The City natuurlijk niet ontbreken. Wij waren dan ook zeker van de partij!

“Jij bent de baas over je eigen toekomst!” Deze inspirerende quote was toch wel de centrale boodschap van de middag. Hoewel wij meiden en vrouwen tegenwoordig meer kansen hebben, is er nog wel een lange weg te gaan. Zo verdienen vrouwen anno 2017 nog steeds minder dan mannen. En zijn er nog steeds beroepen waarin vrouwen onvoldoende gerepresenteerd zijn.

Daarom is een project als Lead Your Future nodig! Lead Your Future staat voor “empowerment van jonge meiden en vrouwelijke leiderschap”. Want “little girls with dreams become women with vision”. De missie van dit project is het vergroten van de kansen voor de komende generatie jonge vrouwen. Er zijn zo’n 5000 leerlingen (voornamelijk uit Rotterdam) die zich voor het project hebben aangemeld. Zij worden gekoppeld aan studentes van de Erasmus Universiteit die hen gaan coachen. Er zal gewerkt worden aan het doorbreken van stereotype studiekeuzes, empowerment en gezond leven. Gezond eten en voldoende bewegen dragen namelijk bij aan een succesvol leven!

Maar wat deden wij daar? Na afloop van het programma, hielden chicks Suzanne, Cheyenne en Ashanti nog een aantal interviews met de gastsprekers, leerlingen en studenten. Zo spraken wij met Juvat Westendorp! Je kunt de acteur en danser kennen van zijn rol als Ardil Baydar in GTST of van zijn rol in de Nederlandse speelfilm Onze Jongens. Eerder die middag opende hij als ambassadeur voor Jongeren Op Gezond Gewicht de kick-off met een interactieve en zeer bewegelijke workout. Met zijn enthousiasme kreeg hij heel de zaal zover om mee te doen. Ook gingen wij in gesprek met de zussen Najima en Rachida Kharbouch. Zij vormen sinds 2014 samen het duo the Healthy Sisters. Uiteraard spraken we ook met de meiden die meedoen met het project als student of coach. Deze interviews verschijnen binnenkort online. Houdt onze Facebookpagina dus goed in de gaten!

IMG_0639LYF 1LYF4LFY 2LYF 3

P.S. Aan het einde van de middag zat er maar 1 liedje in onze hoofd Who run the world?…. Girls

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *