Lisa: “Ik vind rechtvaardigheid, respect en gelijkheid erg belangrijk. Ik zou ook gestemd hebben op Joe Biden”

Lisa: “Ik vind rechtvaardigheid, respect en gelijkheid erg belangrijk. Ik zou ook gestemd hebben op Joe Biden”

Chicks And The City mag een nieuw gezicht welkom heten: Lisa Knip! De komende periode loopt Lisa stage bij ons en versterkt zij ons productieteam. Om dit te vieren, schreef zij speciaal voor ons haar allereerste Chicks And The City blog! Zij blikt terug op de inauguratie van Joe Biden.

Tekst geschreven door: Lisa Knip

Hallo allemaal ik ben Lisa Knip, ik ben 16 jaar en studeer Sociaal Pedagogisch werk op het Albeda College Rotterdam. Ik kom Chicks And The City ondersteunen in mijn stageperiode. Dit is mijn eerste blog over de geweldige inauguratie van Joe Biden.

Ik vind rechtvaardigheid, respect en gelijkheid erg belangrijk, ik zou dan ook gestemd hebben op Joe Biden.

Joe Biden​ for president, op 20 januari is het officieel Joe Biden is de ​46ste​ president van Amerika! Met een lange spannende verkiezingstijd achter de rug, zat iedereen op het puntje van zijn stoel toen de laatste paar stemmen geteld werden in november 2020. Iedereen was toe aan verandering en verbetering, nadat Donald Trump zo veel had veranderd. In de korte tijd dat Biden president is, heeft hij dan ook al een aantal besluiten van Trump teruggedraaid. Ook pleit hij voor vrouwenrechten, rechten voor LGBTQ+ en erkent hij klimaatverandering. Dit heeft onder andere een grote impact op de LGBTQ+ community, omdat hen in de afgelopen vier jaar veel rechten zijn ontnomen. Ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik niet mag zijn met degene van wie ik houd, dat dit legaal is om hier agressief op te reageren zonder dat er consequenties zijn. Ik ben blij dat dit nu is afgeschaft, en dat er nu wat meer vrijheid en veiligheid is

De beëdiging van Joe Biden

Historisch moment voor vrouwen

Kamala Harris​ is ook zeer belangrijk. Ze is de niet alleen de ​eerste vrouw​ die vicepresident is geworden, ook is ze de eerste Afro-Amerikaanse en Aziatisch- Amerikaanse vicepresident. Dit is een historisch moment voor alle vrouwen! Al sinds dat Kamala jong is, strijdt zij voor wat juist is. Ze laat niemand over zich heen lopen en dit heeft veel betekend voor de jongere generatie. Ik vind haar dan ook zeker een goed rolmodel. Haar benoeming tot vice president laat zien dat elk meisje in de wereld ongeacht haar achtergrond alles kan bereiken​. “Come on girls let’s make a difference, be strong, be bold, be proud. Let’s show these men who told us we weren’t good enough”​. Wij als Chicks And The City hadden het niet beter kunnen verwoorden. Wat een prachtige vooruitgang!

Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke vice president

Inauguration

Bij de ​Inauguratie ​was LGBTQ+ icon Lady Gaga aanwezig ze zong het prachtige volkslied, hierna volgde Jennifer Lopez met het nummer ‘my land is your land’ hier konden ze allebei een staande ovatie voor verwachten. Ook dichteres Amanda Gorman (22) wist het publiek te ontroeren met haar verbindende woorden. Zij is de jongste dichter ooit die een gedicht mocht voordragen tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president.
Bij de ceremonie zijn er een aantal gasten aanwezig waaronder vrienden, familie van Biden maar ook was Barack en Michelle Obama, George W. Bush, Bill en Hillary Clinton aanwezig. Dit is de eerste keer in ​100 jaar​ dat de voorgaande president niet aanwezig is, maar goed ook zeiden veel mensen “It’s a celebration I don’t want to be reminded of Donald Trump.”-​ twitter.

Amanda Gorman draagt haar gedicht ‘The Hill We Climb’ voor tijdens de Inauguratie van Joe Biden

Wat doet Biden nu?

Biden is nu bezig met het opzetten van een ​nieuwe economische structuur ​zoals; meer minimumloon, rijken mensen moeten meer belasting betalen en zorgverzekeringen voor iedereen. Ook is hij bezig met de juiste keuzes te maken om het Corona virus zo snel mogelijk te kunnen verslaan. Dit biedt veel hoop voor de medemens, iedereen komt gelijk te staan.

Tekst: Lisa Knip

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *