Mediamaker gezocht voor 15 korte TV & Youtube afleveringen Chicks On Screen (COS)

Mediamaker gezocht voor 15 korte TV & Youtube afleveringen Chicks On Screen (COS)

Chicks On Screen:
Chicks And The City podcasts maakt de stap naar bewegend beeld! 
Naast de wekelijkse podcast en de live events is nu het nieuwe project gestart Chicks On Screen (COS):

Een serie korte TV en YouTube afleveringen volgens dezelfde formule als andere Chicks And The City (CATC) producties. Meiden in de leeftijd 15 tot 25 jaar kunnen vrijwillig meedoen aan CATC en COS en hier alles leren op het gebied van media maken. Verschillende media maken onderdeel uit van de Chicks-mix en hier draagt COS met een eigenwijs en inhoudelijk programma aan bij. CATC en COS zijn meidenparticipatie projecten (gemaakt voor en door jonge meiden)

In COS gaan meiden met een camera (mojo) de straat op en zijn ze te gast bij mensen of evenementen door de hele stad en daarbuiten. COS wordt een combinatie van items over serieuze en minder serieuze onderwerpen die de meiden aandragen, geïnspireerd door de podcasts en live events van CATC. In de afleveringen geven Chicks (en boys ?) hun eigen visie op verschillende onderwerpen, bespreken waarom zij dit belangrijk vinden en gaan ze op onderzoek uit.

Chicks On Screen zal vanaf 13 maart iedere vrijdag worden uitgezonden op Open Tv en het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam (5 van de 20 afleveringen zijn op dat moment al gemaakt).

Voor Chicks On Screen zijn we op zoek naar een enthousiaste mediamaker

Wie ben jij

 • De voorkeur gaat, bij gelijke geschiktheid, uit naar een vrouw uit de regio Rotterdam.
 • Je bent creatief met taal en topics voor items
 • Je bent sociaal en een teamplayer
 • Je bent leergierig en de dingen die je nog niet kunt, leer je jezelf graag aan
 • Je signaleert problemen en ziet oplossingen
 • Je bent flexibel als persoon maar ook in je tijd
 • Je bent daadkrachtig en een hands-on type
 • Je houdt van organiseren en produceren
 • Je hebt affiniteit met jongeren in het algemeen en meiden in het bijzonder
 • Je bent handig met media en social media
 • Je weet wat er speelt in de stad Rotterdam
 • Je hebt een breed inzetbaar netwerk in Rotterdam en bent woonachtig in Rotterdam
 • Je bent beschikbaar in de aangegeven periode (waarbij er rekening wordt gehouden met een zomerstop in de periode juni tot en met augustus)

Wat ga je doen:
In een team maak je als mediamaker (redactie, productie, regie & montage) 15 Chicks On Screen-filmpjes (mojo) van tussen de 5 max 7 minuten per aflevering, binnen een gegeven timeframe (volgens planning) voor OPEN Rotterdam TV en Youtube, waarin je op elk moment tijdens de productie moet realiseren dat het gaat om een meidenparticipatieproject (‘waar mogelijk meiden altijd zelf laten meedenken/meekijken/meedoen met jouw werkzaamheden en talent helpt ontwikkelen’). Het aansturen en coachen van een jonge groep enthousiaste meiden/makers is voor het slagen van het project even belangrijk (zo niet belangrijker) als je skills als mediamaker.

Je maakt de afleveringen samen met een groep enthousiaste jonge meiden (leeftijd 15-25). Tussen maart en juni staan 5 episodes gepland voor uitzending (tevens productieperiode).
Tussen oktober en december staan de overige 10 episodes gepland voor uitzending (productieperiode vanaf september) Je uren zijn vrij in te vullen samen met de groep meiden waarmee je werkt, binnen de deadlines van de uitzenddata. Wij schatten in dat je tussen 10-15 uur per aflevering bezig zult zijn.

Wat kan jij?
Als redacteur bereid je een item inhoudelijk voor (met andere redactieleden en de deelnemende meiden van COS). Je maakt (evt. samen met anderen) afspraken rond de 4 w’s: wat (is het onderwerp), waar (wordt het opgenomen), wanneer en met wie (onderwerp en crew). Je maakt zelf callsheets. Je doet aan (eenvoudig) budgetbeheer.

Je doet de regie van de items van COS. Je doet zelfstandig de eindmontage, van inladen tot deliverable (aan OPEN). Tevens monteer je korte teasers en promo’s voor socialmedia. Je kunt werken met mobiele journalistiek en kunt overweg met een greenscreen (of je leert dat jezelf graag en snel aan)

Ben je een beginnende en leergierige mediamaker met passie en ambitie, dan nodigen we je zeker uit te solliciteren!

Wat bieden wij jou? 

 • Een super enthousiast team
 • Meewerken aan een bijzonder mediaproject waarbij meidenparticipatie de rode draad is.
 • Je netwerk vergroten
 • 15 tv-afleveringen maken voor Open Tv En Open youtube
 • Een marktconforme vergoeding (via factuur of verloningsbedrijf).


Je bent niet alleen
Je werkt samen met de eindredacteur. De eindredacteur is eindverantwoordelijk, bewaker van het format en de missie statement van de Stichting, maar is ook eerste contactpersoon met OPEN en kan tbv COS, haar netwerk inzetten (o.a. voor de werving van nieuwe meiden)
De eindredacteur is altijd bereikbaar voor advies. Een planning wordt door jou en de eindredacteur samen opgesteld waarbij jullie vaste overlegmomenten inplannen.

Jouw reactie
Ben je enthousiast? Stuur dan snel jouw motivatie en CV per email voor woensdag 5 februari naar Chicks and the City ter attentie van Natasja Morales, natasja@chicksandthecity.nl

Ook voor vragen kun je een email sturen naar Natasja Morales.

Meer informatie vind je op onze website: www.chicksandthecity.nl

instagram:

ChicksOnScreen

ChicksAndTheCitypodcasts

RadioChicks

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *