Meet onze Radiochick Wissal

Meet onze Radiochick Wissal

Chicks and the City is een radioprogramma gemaakt door meiden, waarin alles wat meiden aangaat besproken wordt. De groep bestaat uit een diverse groep meiden,  waarvan er iedere week twee chicks de show (mee-)presenteren. Deze week stellen wij onze Radiochick Wissal el Akmadi aan je voor!

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Wissal el Akmadi. Ik ben geboren en getogen in Delft en zit op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar ik de opleiding redactiemedewerker doe. Ik stop mijn hart en ziel in deze opleiding en alles wat erbij komt kijken. Onder andere Chicks and the City dus! Daarnaast houd ik heel erg van het schrijven van gedichten, songteksten, fictie en zing ik de hele dag door.

Hoe ben je bij Chicks and the City gekomen?
Ik ben bij Chicks and the City terecht gekomen door twee dames die het idee kwamen pitchen bij ons op school. Ik vond het idee heel leuk en ben zeker niet op mijn mondje gevallen. Het leek me dan ook een leuk project om me voor in te gaan zetten. Zo begon het dus, bij de SKVR en nu ook echt als ‘part of the team’ voor CATC!

Wat vind je het leukste aan Chicks and the City?
Het allerleukste vind ik de sfeer bij Chicks and the City. Meisjes zijn vaak geneigd zichzelf vals naar elkaar toe op te stellen, daar hebben we bij Chicks and the City absoluut geen last van. We zijn allemaal erg verschillend, maar we kunnen het goed met elkaar vinden. Zo kan het natuurlijk ook! Daarnaast is de ervaring voor mij erg leerzaam, aangezien ik uiteindelijk ook echt een baan in de richting media wil.

Wat zou je bij Chicks and the City willen leren?
Het allerliefste wil ik mijn presentatie skills een beetje bijspijkeren. Het is allemaal veel ingewikkelder dan het lijkt. Ik ben zeker niet iemand die snel sprakeloos is, maar het is toch moeilijk om dat op live radio ook goed te doen, bij het onderwerp te blijven en de juiste vragen te stellen. Daar wil ik hard aan gaan werken.

Wat zou je nog willen leren op persoonlijk vlak?
Er zijn een heleboel dingen waar ik op een persoonlijk vlak aan zou willen werken. Ik ben maar zeventien en zeker niet perfect. Er zijn nog veel dingen die ik nog zal moeten leren. Vroeger was mijn grootste probleem dat ik erg onzeker was, daar heb ik nu al een aantal jaar geen last meer van. Daardoor ga je echter wel inzien dat het grootste probleem niet altijd het enige probleem is. Er zijn een hoop dingen waar ik aan wil werken en Chicks and the City kan daar zeker een bijdrage in leveren, maar alleen als ik er ook voor de volle honderd procent voor ga!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Als ik in mijn vrije tijd niet bezig ben met extra mediagerichte bezigheden, schrijf ik vooral heel veel. Zingen vind ik ook geweldig. Net als schrijven, is muziek voor mij een soort uitlaatklep. Ik ben een doorzettertje en het lijkt altijd alsof ik super gedreven ben, maar ik zit er ook wel eens doorheen. Zonder muziek zou mijn motivatie level een stuk lager zijn dan dat het nu is.

Door wie raak jij geïnspireerd?
Inspiratiebronnen zijn voor mij erg belangrijk, vooral omdat ik me met heel veel creatief gerichte dingen bezighoud, denk ik. Ik heb dan ook een hele lange lijst met mensen die voor mij een bron van inspiratie zijn, voor de manier waarop ze handelen als mens, maar ook voor hoe en wat er van hun werk tot stand komt. Een paar voorbeelden zijn Ash Wells, Geraldine Kemper, Tim Hofman, BANKS en James Arthur.

Wat is jouw levensmotto?
“If you cannot do great things, do small things in a great way.”

Luister elke week van 19.00 tot 20.00 uur naar Chicks and the City op RTV Rijnmond, 93.4fm. 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *