Meet the chicks: SKVR workshops-girls

Meet the chicks: SKVR workshops-girls

Maak kennis met meiden die meedoen aan de workshops van de skvr en Chicks And The City! Dit is een groep van 11 meiden die door middel van workshops alles leren over presenteren, radioteksten schrijven, vloggen en regie voeren. Deze meiden hebben de show van woensdag 18 mei, welke over ”vloggen” zal gaan,  mede samengesteld. Een aantal chicks stellen zich graag aan je voor! 

 

yousraHallo! Mijn naam is Yousra. Ik ben 15 jaar oud en woon in Rotterdam zuid. Mijn hobby’s zijn winkelen en met vriendinnen leuke dingen doen. Ik ben gevraagd door de school teamleider of het mij leuk leek om mee te doen met een radioproject. Dit klonk mij al meteen goed in de oren. Het leek me ook een leuke kans om meer ervaring op te doen. Ik zit meestal zelf naar de radio te luisteren en nu wordt er naar mij geluisterd. Hoe vet is dat! Ik kon deze kans niet laten liggen natuurlijk en ben er akkoord meegegaan met als resultaat: Een leuke tijd met andere chicks. Ik had het naar mijn zin, en voelde me fijn bij de rest van de andere chicks.

 


 

yalissaHallo ik ben Jalissa Lopes Baessa en ik ben 15 jaar oud, ik zit op het scheepvaart en transport college. Ik heb mee gedaan aan het project omdat het mij heel leuk leek om het radio gebeuren uit een ander perspectief te zien dus in plaats van luisteren naar de radio zelf radio te maken.

 

 

 

 

 


13006718_259622211047862_3273985416604542513_n

Mijn naam is Yasmine, ik ben 15 jaar en ik zit momenteel nog op school aan het Scheepvaart en transpoort College. Ik zit nu in het 3e jaar van het vmbo. Via een docente op school ben ik bij Chicks And The City terecht gekomen. Het leukste aan Chicks And The City vind ik dat je gezellig met elkaar bezig bent. En ook echt onderwerpsgericht bezig zijn. Ik wil graag veel leren over de maatschappelijke onderwerpen die worden besproken, ook hoe je het kan vertellen tegen je luisteraars.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst met anderen. Ik hou ervan om lekker uiteten te gaan met vrienden. Ik vind het ook leuk om te sporten. Mijn levensmotto is: Geniet van de dingen die je nu hebt voordat je het kwijt bent.


sanne wientjes

Mijn naam is Sanne, 20 jaar. In 2013 heb ik mijn MAVO diploma behaald op het Wolfert Dalton en ben ik gaan studeren voor het vak Onderwijsassistent op het Albeda College. En volgend jaar studeer ik verder aan de Hoge school van Amsterdam, ik zal de studie Media Informatie Communicatie gaan volgen.

Verder speel ik al vanaf dat ik 4 jaar was viool, waarvan 10 jaar in het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest waarvan nu ook twee jaar in het Rotterdams Studenten Orkest, en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik heb één verslaving, maak je geen zorgen het is een goeie verslaving, namelijk de radio, dat ding staat bij mij heel vaak aan, en als hij niet aan staat dan luister ik wel naar muziek op Spotify of zet ik een plaat op. Foto’s maken vind ik ook erg leuk om te doen!

Een vriendin van mij had een berichtje gezien over dit project. Ik ben al heel lang benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hoe zo’n radioprogramma tot stand komt. Ook wil ik later zelf graag radio maken daarom doe ik mee, om meer te zien van het vak. Ik heb veel van de cursus geleerd. Ik weet nu hoe de voorbereidingen gedaan worden, hoe er een draaiboek gemaakt wordt enz. Ik vond het erg leuk om hier aan mee te werken.


 

gyonneMijn naam is Gyonne Goedhoop en ik ben een creatieve duizendpoot. Ik richt me momenteel voornamelijk op het uitbreiden van mijn schrijfrepertoire en vind het geweldig om met woorden een inspirerende boodschap neer te zetten.

Mijn woordkunsten uit ik vooral via verschillende soorten gedichten en korte inspirerende verhalen. Het meeste inspiratie om te schrijven haal ik uit verschillende soorten gebeurtenissen, van hoe de regendruppels op het raam vallen tot een bomaanslag, en ook uit foto’s. Zet iets voor me, maakt niet uit wat, en ik maak er een mooi tekstueel geheel van. Vandaar dat ik het ook tof vond om een stuk te schrijven over onze gast van 18 mei, namelijk de Youtube sensatie, Naji!
Ook ben ik echt een mensen mens, ik verbind. Ik hoef niet altijd in de spotlight te staan en vind het geweldig om evenementen en projecten, voornamelijk in de kunst en cultuur sector, neer te zetten die anderen weer kunnen inspireren en helpen. Dit project van Chicks and the City sprak me aan, omdat ik altijd wel nieuwsgierig ben geweest hoe zo’n hele show geregeld wordt. Wat komt erbij kijken? Hoe worden de rollen verdeeld? Hoe zorgt een hele team, met allen hun eigen unieke rol, voor een goedlopende show? Dit zijn vragen die me hebben aangezet tot het volgen van deze cursus van Chicks.
Tot nu toe heb ik veel mogen leren over mezelf en hoe zo’n hele show voorbereid wordt. Ik mocht nogmaals mijn sterke kanten leren inzien, zoals het ondersteunende element. Ook heb ik mogen leren om uit mijn comfort zone te stappen door tijdens een van de sessies bijvoorbeeld mezelf terug te horen via een opname. Daarnaast vind ik het tof dat ik heb mogen zien hoe hard er gewerkt wordt om een goedlopende radioshow neer te zetten en hoe het steeds een creatieve uitdaging is om nieuwe ideeën en concepten te bedenken.


 

janayMijn naam is Janay Zimmerman en ik kom uit Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding vwo. Hiernaast hou ik mij veel bezig met songwriting, gitaar spelen, zingen en video’s maken voor mijn YouTube kanaal: Janay Shannon.

Radio maken leek me zo leuk, dat ik me direct heb aangemeld!

Tijdens de eerste les hadden we besloten dat onze show over het thema ‘vloggen’ zou gaan. Hiervoor hadden we besloten dat het leuk zou zijn als een aantal van ons zouden vloggen. Ik wilde al heel lang een YouTube kanaal beginnen, dus het feit dat wij ook zelf moesten gaan vloggen was voor mij een enorme stimulans om te beginnen met mijn eigen kanaal. Ik ben ontzettend blij dat ik heb meegedaan aan de cursus, het heeft me net even dat ‘zetje’  en kennis gegeven dat ik nodig had om te doen wat ik al 3 jaar wil.


michanteley

Ik ben Michantely, 24 jaar en studeer momenteel Leisure Management aan de Willem de Koning Academie Op dit moment werk ik via een uitzendbureau bij verschillende horeca gelegenheden. Ik zag een oproep langskomen om mee te doen met Chicks And The City en besloot mezelf aan te melden.

Het leuke aan Chicks And The City vind ik dat er een hele open en gezellige sfeer is. Ik wil graag werken aan mijn radioskills. Uiteindelijk hoop ik bij een radiostation te kunnen werken. Ik hoop in de toekomst bij radio/tv te mogen werken en daarvoor moet je jezelf zien te verkopen tussen een hoop andere mensen. Dat hoop ik bij Chicks And The City te leren.
In mijn vrije tijd dans ik graag, dat doe ik al jaren. Ik volg voornamelijk lessen bij het hiphophuis in stijlen zoals hiphop, dancehall en afrohouse. Daarnaast schrijf ik (spoken word) en ben ik host bij kleine evenementen! Mijn levensmotto is: Life’s too short to be content with being mediocre.


loirrane

Mijn naam is Lorainne Berggraaf. Ik kom uit Rotterdam en ben student SPH, singer en songwriter. Sinds kort ben ik werkzaam bij Chicks And The City en draai ik mee in het radio maken. Tevens pitch ik voor workshops op verschillende scholen in samenwerking met SKVR en RTV Rijnmond.
Ik ben bij Chicks And The City gekomen door mijn vriendin en tevens collega Michantely. De eerste keer dat ik bij de Chicks was mocht ik de live stream gaande houden door de show live te filmen. Dit doen we door middel van Meerkat.
Chicks And The City is heel all-round door de verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de shows. Alle dames die hier radio maken hebben een pittige en uitgesproken mening en die mag gehoord worden! Je wordt in alle stappen begeleid en geschoold van het interviewen, vloggen, presenteren tot aan radiotechnieken en film maken. Werken en leren wordt gecombineerd met passie en plezier binnen ons team.
Ik zou graag mijn radiotechnieken willen aanscherpen en nog beter willen presenteren. Zodat we steeds een spetterende show kunnen neerzetten! Op persoonlijk vlak zou ik willen leren om minder kritisch te zijn op mezelf en nog meer mijn passie en liefde voor creativiteit en persoonlijke ontwikkeling overbrengen op onze generatie en de jongere generatie.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met zingen, optreden en songs schrijven. Mijn muziek is mijn passie en een deel van mij. Ik vind het heerlijk om te jammen en in de studio bezig te zijn met muziek.
Ik raak geïnspireerd door mensen die met hun hart en ziel hun creativiteit tonen. Mijn grootste inspiratie is mijn moeder, omdat ze zo een sterke vrouw is en mij heeft geleerd alles wat ik doe met passie en liefde te doen. Mijn levensmotto is: Chase your dreams and make them come true….


Luister woensdag 18 mei naar de show over het onderwerp ‘vloggen’ die deze meiden hebben gemaakt. Chicks And The City is iedere woensdag te beluisteren tussen 19.00 en 20.00u op Radio Rijnmond 93.4FM. 

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *