Meiden vertellen wat zij belangrijk vinden! #RadioWorkshops

Meiden vertellen wat zij belangrijk vinden! #RadioWorkshops

Vandaag, vrijdag 22 april, is bij  bij SKVR aan de Dalweg een serie workshops radio maken voor meiden in leeftijd van 16 t/m 25 jaar gestart.

 De lessen zijn onderdeel van het meidenparticipatie project Chicks and the City waarin jongeren uit de regio Rijnmond leren een radioprogramma te maken. Deze nieuwe serie workshops, ‘Chicks and the City Dichtbij’, is speciaal bedoeld voor meiden uit Rotterdam Zuid en is een samenwerking tussen Chicks And The City bij RTV Rijnmond en SKVR Dichtbij.

dichtbij3

Media spelen bij jongeren een centrale rol in hun leven. Om de mogelijkheden te benutten kunnen zij alle hulp gebruiken. Hoe maak je media? Hoe ga je op een respectvolle manier met elkaar om? En hoe kun je bijdragen aan de beeldvorming van jezelf en je wijk? SKVR Dichtbij geeft meiden uit Hillesluis de mogelijkheid om zelf in controle te zijn. Door de nieuwe serie workshops Chicks and the City Dichtbij worden ze gehoord en kunnen ze van zich laten horen. In een serie van 6 bijeenkomsten leren ze alles over presenteren, radioteksten schrijven, vloggen, regie en reportages maken. De meiden werken samen met radiomaker en presentator Natasja Morales, journalist en schrijfdocent Ludette El Barkany en filmmaker Elsbeth van Noppen. 

De eerste les was een succes en er is al een actueel en spraakmakend onderwerp bedacht waar deze leuke meiden het over zullen hebben op woensdag 15 juni!

Foto 22-04-16 19 25 02 Foto 22-04-16 19 25 09 Foto 22-04-16 19 25 16 Foto 22-04-16 19 25 21

De workshopreeks wordt afgesloten met een live-uitzending op woensdag 15 juni tussen 18:00 en 20:00 uur in de studio’s van RTV Rijnmond.

Meer informatie: www.skvr.nl/chicks

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *