13 DECEMBER: No money? Dan kun je toch gewoon geld lenen…

13 DECEMBER: No money? Dan kun je toch gewoon geld lenen…

Geld maakt niet gelukkig zeggen ze. Toch zeurt echt niemand over een dikke portemonnee. Van een beetje extra geld worden wij juist blij!
Je betaalt je maandelijks suf aan huur, zorgverzekering en eigen risico, gas, water en licht … Wat hou je dan nog over voor de leuke dingen in het leven zoals uitgaan, lekker eten met vriendinnen of die sneakers die al twee weken je naam roepen?

We leven in een tijd waarbij je op Instagram alleen nog maar omhoog hoeft te swipen en die Balmain-trui ligt morgen bij je thuis. Met Afterpay betaal je gewoon volgende maand. Zelfs voor studeren moet je geld lenen bij DUO. Het is zo makkelijk om meer geld uit te geven dan je eigenlijk hebt. Een schuld is al snel ontstaan.

 

Wist je dat jongeren het grootste risico op geldproblemen hebben? Er verandert namelijk van alles als je 18 wordt. Je moet bijvoorbeeld je eigen zorgverzekering afsluiten. Als je dat niet weet, dan krijg je achteraf een rekening voor alle maanden die je onverzekerd was. Heb je al een schuld? Je bent niet de enige: ongeveer 15% van de Rotterdamse jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft problemen met het betalen van rekeningen. Wanneer is geld nog leuk en wanneer wordt geld een probleem? Wat kun je doen om geldproblemen te voorkomen en wat moet je doen als je het even niet meer weet?

 

Marije Pluijm is beleidsadviseur bij de gemeente Rotterdam. Zij weet alles over hoe je meer geld over kunt houden aan het einde van de maand en ze vertelde op woensdag 13 december wat je het beste kunt doen als het financieel even minder gaat. De chicks die meepresenteerden  waren Cathy en Lorainne. Wil je ook meer geld over houden aan het einde van de maand en met een gerust hart gaan slapen omdat je weet dat je je geldzaken goed geregeld hebt? Luister hieronder dan snel de show van woensdag 13 december terug!

geld

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *