OPRAH ZET ZAAL OP Z’N KOP MET KRACHTIGE SPEECH!

OPRAH ZET ZAAL OP Z’N KOP MET KRACHTIGE SPEECH!

Oprah for president! Zondagavond wist Oprah Winfrey met haar krachtige speech de hele zaal te raken. Iedereen hing aan de lippen van de voormalige talkshowkoningin. In haar speech stond #metoo en de daaruit voortvloeiende nieuwe hastag #timesup centraal. Nog voor het einde van haar speech, kon Oprah rekenen op een staande ovatie van alle aanwezigen in de zaal.

Oprah mocht tijdens de Golden Globes-awardshow, de Cecil B. dMille Award in ontvangst nemen. Zij is de eerste zwarte vrouw aan wie de award wordt uitgereikt. Deze oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een acteur, producent of regisseur die in de loop der jaren uitstekend werk heeft verricht.

In haar ontvangstspeech sprak zij onder andere haar steunbetuiging en bewondering uit voor de vrouwen die hun persoonlijke verhalen omtrent seksuele intimidatie durfden te delen met de wereld. Zo zegt Oprah:

“Wat ik zeker weet, is dat de waarheid spreken het meest krachtige gereedschap is dat we hebben. Ik ben heel trots op alle vrouwen die zich sterk genoeg voelden om hun persoonlijke verhalen te delen.”
(Bron: NOS)

Oprah’s speech werd niet alleen in de zaal goed ontvangen, maar wist ook de mensen thuis te raken. Zo hopen sommige mensen dat zij mee zal doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. We can only dream! #fingerscrossed

Bekijk de indrukkende speech hieronder terug!

De Golden Globes stonden dit jaar in het teken van de powerful statements! Actrices droegen massaal zwart op de rode loper in protest tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld. Lees hier meer!

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *