Pop-up dansspektakel op de trappen van WTC Rotterdam

Op 29 oktober 2017 om 14:00 en 15:00 zijn de trappen van de hoofdentree van WTC Rotterdam het podium van een bijzonder kleurrijk dans- en theater spektakel. Shimmy Shake presenteert het vrolijke pop-up optreden ‘Beyond the Fear’ met 5 muzikanten, 30 dansers en 2 acteurs die laten zien dat schoonheid niet altijd direct zichtbaar is.

ashley lopez v2-aa7ae12c

In de huidige tijd van vooroordelen over mensen die ‘anders’ zijn hebben we vaak een harde blik op de buitenwereld en zien we daardoor niet altijd het plezier en de schoonheid in alledaagse dingen. Regisseur George Isherwood, choreografe Renate Bakker en muzikaal coördinator Megan Davis laten middels vrolijke Turkse muziek, prachtige dans én kleurrijke kostuums schoonheid zien in dat wat op het eerste gezicht anders lijkt. Het 15 minuten durende optreden wordt tweemaal uitgevoerd, om 14:00 en om 15:00.

Dit optreden wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam Levendige Stad, Fonds voor Cultuurparticipatie, Music Matters, Codarts en WTC Rotterdam.Mis deze enerverende performance niet!

 

Over Shimmy Shake
Shimmy Shake ontwikkelt door het jaar heen verschillende projecten rondom dansthema’s waaronder Tribal Fusion buikdans, het nieuwe genre dat vrouwen door de hele wereld beoefenen. ‘Women empowerment’ is dan ook een belangrijk thema voor Shimmy Shake, vrouwen voelen zich krachtig en sensueel wanneer zij Tribal Fusion buikdans bedrijven.

De dansers putten uit oude tradities en mixen met onder andere Flamenco, Hip Hop, Gypsy, Bollywood of Moderne Jazz om deze zeer eigentijdse nieuwe dansstijl te creëren. Shimmy Shake organiseert een jaarlijks terugkerend festival op 11 en 12 november in Maaspodium Rotterdam waar deze dansers en geïnteresseerden bij elkaar komen. Diverse workshops, masterclasses, de Gala show en de Matinee Mash-up worden drukbezocht tijdens het festival.

In de komende jaren wil Shimmy Shake haar werk voor Tribal Fusion buikdans voortzetten, de bekendheid van dit dansgenre vergroten en lokaal fusion buikdanstalent een podium bieden om te groeien, zich te ontwikkelen en te presenteren aan een breder publiek.

Kijk voor meer informatie op www.shimmyshake.org.

Share This

About the author

Suzanne

Suzanne Bruseker draait al sinds 2011 mee met Chick and the City. Ze brieft de radiochicks, denkt mee over de gasten en ondersteunt Natasja met de promotie van Chicks and the City.

View all articles by Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *