20 DECEMBER: POWERCHICKS #LEADYOURFUTURE

20 DECEMBER: POWERCHICKS #LEADYOURFUTURE

“There is no limit to what we, as women, can accomplish”. Deze wijze woorden van voormalig First Lady Michelle Obama sommen in het kort op waar ‘Lead Your Future’ voor staat!

Anno 2017 hebben wij meiden en vrouwen meer kansen dan onze voorgangsters. Desondanks hebben wij toch nog een lange weg at te leggen als het gaat om het doorbreken van bepaalde stereotypen. Lead Your Future wil op dat gebied een trailblazer zijn!

Lead Your Future heeft als missie het vergroten van de kansen voor de komende generatie jonge vrouwen. Maar liefst 5000 meiden (vooral uit Rotterdam) hebben zich al aangemeld voor dit baanbrekende project. Supertof! Deze meiden worden gekoppeld aan studenten van de Erasmus Universiteit die hen voor langere tijd gaan coachen. De meiden gaan onder andere aan de slag met het doorbreken van stereotype studiekeuzes en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.
In november vond de kick-off van dit project plaats in de aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De middag werd geopend door niemand minder dan acteur/ danser Juvat Westendorp en er zaten wel zo’n 500 meiden in de zaal. Wij van Chicks and the City konden natuurlijk niet ontbreken bij een event ter ere van female empowerment! Lees hier terug wat wij daar precies deden.

LogoLYF16_FC-01Maar wie is het brein achter dit zeer toffe project?

Lead Your Future komt uit de koker van The Female Leadership Foundation (FLF). Deze organisatie heeft als doel de kennis en aandacht voor diversiteit en inclusie op het gebied van leiderschap te vergroten. Dit is volgens de organisatie van belang om bedrijven en organisaties meer toekomstbestendig te maken. De huidige cultuur moet als het ware op de schop! En de groei naar meer vrouwelijk leiderschap moet worden gestimuleerd. Dit doet de organisatie door een omgeving te creëren die motiveert en stimuleert. En waar het delen van kennis, ambitie en ervaringen op basis van gelijkwaardigheid leidt tot een betere toekomst. Jonge meiden moeten de regie over hun eigen toekomst durven nemen!

The Female Leadership Foundation is opgericht door Superchick Stella van der Sluis en Superdude Stephan Glerum.

Stella bestuurt met veel passie diverse succesvolle bedrijven vanuit haar specialisme in hospitality en diversiteit. Als een echte girlboss leidt zij hotels, sport- en tv- bedrijven naar the next level door integratie en samenwerking te stimuleren en medewerkers te inspireren.

Onze Superdude Stephan was verantwoordelijk voor de gehele organisatie, persbeleid en beveiliging van voormalig President Bill Clinton (Yes, de man van Hillary Clinton) tijdens zijn bezoek aan Nederland in 2001. Sinds die tijd adviseert Stephan verschillende Raden van Bestuur over identiteit- en merkstrategie.

Woensdag 20 december vertelden Superchick Stella van der Sluis en Superdude Stephan Glerum ons meer over Lead Your Future en women empowerment!
Onze eigen superchicks Cheyenne en Lorainne presenteerden mee. Heb je de show gemist? Luister hem dan hieronder terug! 

Share This

About the author

Ashanti

Ashanti Dunand draait al drie seizoenen mee bij Chicks and the City. Samen met radiochicks Suzanne en Amber houdt zij zich o.a. bezig met social media activiteiten rondom de shows. Momenteel volgt zij de pre-master Journalistiek & Nieuwe Media. Verder houdt zij van donuts, Netflix en schrijven.

View all articles by Ashanti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *