Radio reportage Peggy Wijntuin over de geschiedenis van slavernij

Radio reportage Peggy Wijntuin over de geschiedenis van slavernij

Je hebt vast meegekregen dat in de zomer van 2020 de Black Lives Matter-protesten plaats vonden. Het heeft de wereld wakker geschud en veel discussie teweeggebracht. De meiden van Chicks and the City maken daarom een vuist tegen racisme met een live podcast event vanuit Bibliotheek Theater Rotterdam. Ze gaan in gesprek met 3 inspirerende vrouwen: Jane Ortet, Michantely de Jong en Zarissa Windzak.

Ben jij benieuwd naar deze podcast afleveringen klik dan op de link.

Naar aanloop van het Chicks Against Racism event gaat Lorainne in gesprek met inspirerende gast Peggy Wijntuin. Peggy was PvdA raadslid en zij gaf twee jaar geleden aanzet tot het onderzoek naar het slavernij verleden van Rotterdam. Dankzij Peggy is de precieze impact van deze zwarte bladzijde nu voor het eerste onderzocht. Voor Europa een bijzonder onderzoek. We gaan met haar in gesprek over het verleden van racisme.

‘Het is mij gebleken toen ik met het slavernijmonument van Rotterdam bezig was, dat Rotterdammers haar eigen geschiedenis niet kende.’ Een heftige ontdekking die Peggy opdeed en des te meer reden om hier meer aandacht aan te besteden. Peggy heeft een mooie uitspraak wanneer mensen haar vertellen dat de slavernij al zo lang geleden is. Volgens haar is dat niet zo. Het is namelijk Geschied en Is. De geschiedenis speelt door in het heden.

Beluister het radio report hieronder

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *