S01E11 De rol van opvoeden

S01E11 De rol van opvoeden

Met gezins – en kindercoach Yolanda Furrer Peereland

Wij zijn Jimmy, Leeloo, Julia, Renée, Anaïs, Isis, Nienke en Fleur, scholieren van het Emmauscollege in Rotterdam.

De show

Wij hebben gesproken over de rol van opvoeden en welk effect dit heeft op kinderen. Wij waren benieuwd of het verschil maakt als iemand een strenge of juist een minder strenge (ook wel laissez faire genoemd) opvoeding heeft gehad. Wat zijn de gevolgen van deze verschillende opvoedstijlen? Wat zijn de grootste valkuilen voor ouders in de opvoeding? En wat is de perfecte opvoedstijl? Allemaal brandende vragen die wij tijdens onze media workshops van Chicks And The City hebben achterhaald en waar wij natuurlijk graag antwoord op wilden! Hiervoor hadden wij Yolanda Furrer Peereland uitgenodigd. Yolanda is opvoedcoach en oprichter van ‘Happy Children’, een praktijk voor gezin- en kindercoaching. 

gezins – en kindercoach Yolanda Furrer Peereland

Onze gast

Yolanda is vanaf 2011 bezig met het bestuderen van de opvoeding van kinderen, en helpt ouders hier ook bij. Naast het coachen van kinderen en ouders in haar praktijk, geeft zij ook Rots- & Watertrainingen, een actieve weerbaarheidstraining. Rots & Water trainingen worden wereldwijd gegeven in meer dan 30 landen en is een effectief wetenschappelijk bewezen anti-pest  programma. Het programma is ontwikkeld vanuit een positief pedagogisch oogpunt en het is veel meer dan alleen weerbaarheid. Rots en Water versterkt ook de mentale kracht en je leert jezelf te beheersen. Je leert samenwerken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. 

De podcast

De live streams van onze podcasts kan je bekijken op onze facebook page Beluister de complete podcast (iedere) vrijdag vanaf 16.00 uur op ChicksAndTheCity We zijn ook te beluisteren via iTunes en Spotify!

Share This

About the author

Natasja

Presentatrice (radio, tv en events) en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. Eerder ontwikkelde en presenteerde zij meidenradio met meiden uit het centrum van Rotterdam (Chica Radio). 
 Morales heeft dit meiden participatie radio project in 2005 bedacht en opgezet en organiseert dit project sindsdien met succes. Over Natasja en Chicks And The City: Natasja wordt geboren in een gezin waarbij huiselijk geweld en drugsverslaving van beide ouders een feit waren. Natasja vond school en opleiding belangrijk dus heeft dit daarom altijd op de eerste plaats gezet. Haar jeugd heeft haar geïnspireerd om het meiden radioproject Chica Radio/Chicks And The City op te zetten waarmee ze jonge meiden een stem geeft en werkt aan de zelfredzaamheid van deze meiden. In de jongeren documentaire De meiden van Chica Radio laat Natasja als maker en personage een stuk uit haar privéleven zien en is de leus een dubbeltje kan wel een kwartje worden een rode draad. Chicks and The City wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond. Meer over Natasja Morales (www.tasje.com)

View all articles by Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *